שעורה היא דגן עשיר בסיבים תזונתיים שיכול לסייע רבות לשמירה על המשקל. אך מעבר לכך, ישנן לא מעט יתרונות בריאותיים נוספים שהופכים את השעורה לדגן משתלם במיוחד, משיפור מערכת העיכול ועד לשליטה ברמת הסוכר בדם.

זאת הסיבה שיותר אנשים שותים משקה שעורה נמס, מעין משקה מריר שמזכיר בטעמו קפה ויכול גם להוות תחליף נחמד לאנשים שמנסים להיגמל מקפאין. אמנם רבים שותים משקה שעורה מכיוון שהוא יכול לתרום לירידה במשקל, אך אלה היתרונות הבריאותיים הנוספים שלו שהופכים אותו למשקה בריאותי משתלם במיוחד. הנה כמה מהם:

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שליטה ברמת הסוכר בדם

ממחקר שפורסם ב-2013 עלה כי שעורה יכולה לתרום לשמירה על רמת סוכר תקינה בדם. שתיית מי שעורה ללא תוספת סוכר יכולה לסייע לכם לווסת את רמת הסוכר בדם ולמנוע עלייה חדה ברמת הסוכר.

תורם לירידה במשקל ולשיפור המטבוליזם

לפי האתר healthline, הסיבים התזונתיים במשקה שעורה לא מסונן יכול לסייע לשפר את המטבוליזם ולתרום לתחושת שובע לאורך זמן. אמנם בשעורה יש לא מעט קלוריות, אך היא מכילה מעט שומן  והרבה פחמימות מורכבות, לכן הוא נחשב למשקה דיאטטי מעולה. נוסף על כך, עקב כמות הסיבים התזונתיים זה ישביע אתכם וימנע מכם לנשנש בין ארוחות. בשילוב עם תזונה בריאה ופעילות גופנית, משקה שעורה או מי שעורה יכולים להיות תוספת מעולה לדיאטה.

משקה שעורה קר (צילום:  Kate Grigoryeva, shutterstock)
מומלץ לשתות קר|צילום: Kate Grigoryeva, shutterstock

הפחתת הכולסטרול בדם

שתיית מי שעורה או תה שעורה יכולה להשפיע על רמות הכולסטרול שלכם. מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Food and Drug Analysis גילה כי פיטו-כימיקלים בשעורה מדכאים את ייצור הכולסטרול "הרע" (LDL) ותורמים לשיפור בריאות הלב וכלי הדם. נוסף על כך, בשעורה נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים חופשיים ובכך מסייעים למנוע עקה חמצונית, מצב שבו נגרם נזק לתאי הגוף שיכול להוביל להתפתחות של מחלות.

הרבה ויטמינים ומינרלים

משתלם לשתות שעורה לא רק בשביל לשמור על המשקל. משקה שעורה עשיר בנוגדי חמצון וויטמינים. כמו חומצה פולית, ברזל ומנגן. כאמור, נוגדי חמצון חשובים כיוון שהם נלחמים ברדיקלים חופשיים ובכך מונעים הרס לתאי הגוף ולמנוע מחלות שיכולות להתפתח בעקבות זאת.

עוד ב-mako בריאות:
>> מצאתם פסים לבנים בעוף? אל תאכלו אותו
>> אין חשק לסקס? כך תגבירו את רמת הטסטוסטרון
>> "נמנעתי מהמזון הזה וירדתי 28 ק"ג"

מפחית סיכון לסרטן

ממחקר שפורסם בשנה שעברה עלה כי נוגדי חמצון המצויים בשעורה סייעו לעצור התרבות של תאים סרטניים (סרטן המעי הגס). נוסף על כך, נראה ששעורה יכולה להפחית סיכון לסרטן במעי הגס גם באמצעות סילוק רעלנים מהגוף שאינם מסולקים בתהליך עיכול רגיל.

אבל יש גם תופעות לוואי

אז נכון שמדובר במשקה בריא, אבל אין זה אומר שיש לשתות אותו בכמויות בלתי מוגבלות. עקב כמות הסיבים התזונתיים הגדולה, שתייה מוגזמת של משקה שעורה עלולה לגרום לעצירות או לשלשולים. נוסף על כך, במתכונים מסוימים של משקאות שעורה עלול להיות לא מעט סוכר וממתיקים מלאכותיים. כאמור, במשקה שעורה יש הרבה קלוריות (כמות שיכולה להשתוות לארוחה שלמה), לכן חשוב מאוד לצרוך את המשקה במתינות.

מתכון למי שעורה:

כוס שעורה אורגנית

3-4 כוסות מים

כף מיץ לימון או מיץ תפוזים או תמצית וניל

מעט סילאן או 2 כפיות דבש להמתקה