הקיץ עוד רגע פה, וזה בדיוק הזמן לדבר על אחד ממכשולי הדיאטה הגדולים ביותר, נכון - הגלידה. אבל מסתבר שעם קצת תשומת לב לפרטים, בהחלט אפשר ליהנות מגלידה קרירה וטעימה ביום קיץ מהביל. כך תעשו את זה נכון.

בחרו בגלידה שמכילה מעט רכיבים: ככל שרשימת הרכיבים יותר ארוכה ותוכנה אינו ברור לכם, כך הגלידה ככל הנראה פחות בריאה ומומלצת. אגב, אם הגלידה מכילה תה או מאצ'ה או אקסטרה חלבון הוא לרוב יותר טריק שיווקי מאשר תועלת בריאותית בעלת ערך.

יותר פירות: אם הרשימה מכילה פירות אמיתיים, מעט שמנת או קוקוס אגוזים ושוקולד מריר – זה כבר נשמע יותר מבטיח. רכיבים אלה מכילים יתרונות תזונתיים שיכולים לתרום לערכה התזונתי הכללי של הגלידה.

שימו לב לקלוריות: חשוב לבחון את מספר הקלוריות ביחס לגודל המנה, אם השלגון קטן אך הוא מכיל 60 קלוריות - לא בדיוק מדובר בעסק משתלם.

בררו אם הסוכר במוצר הוא מוסף: סורבה מפירות נשמע תמיד יותר בריא, אבל כדאי לבדוק מהי התכולה האמיתית של הפרי עצמו לעומת הסוכר המוסף. אם הפרי הוא סתם קישוט, והוא לא באמת רכיב דומיננטי בגלידה, עדיף לוותר עליה ולבחור בגלידה חלבית מזינה יותר. כך תרוויחו גם יותר סידן.

אוכלים גלידה (צילום: Joshua Resnick, Shutterstock)
כל הכיף הזה יכול להיות בריא יותר|צילום: Joshua Resnick, Shutterstock

מה לגבי פרוזן יוגורט?

ביקרתם בגלידריה ובחרתם בפרוזן יוגורט? כבר עשיתם משהו טוב. עם זאת, חשוב לבחור בתבונה את התוספות. תוכלו להוסיף למנה מעט פירות, אבל אם תוסיפו שפע של שוקולדים, סוכריות ושאר דברי מתיקה - הרי שהשגתם את המטרה ההפוכה.

אפשר להכין גם בבית

נסו להכין גלידה בעצמכם - באופן זה תוכלו לדעת בדיוק מה אתם מכניסים בתוכה: הרכיבים, כמות הסוכר והפירות. תוכלו להכין גלידה מזינה במיוחד על בסיס יוגורט חלבון ואפילו קוטג' - מקור מצוין לחלבון ולסידן. בחרו גם בפירות טריים או קפואים וכך תהינו מתוספת של סיבים ומשפע ויטמינים. שדרגו את מנת הגלידה עם שומן בריא ע"י הוספת אגוזים וגרעינים טריים - פקאנים, פיסטוקים, צנוברים. אפילו טחינה יכולה לעבוד נפלא. לטובת גרסה טבעונית - המירו את השמנת בקרם קוקוס. אם תנסו תראו שלהכין גלידה בבית זה פשוט, בריא יותר ובהחלט חסכוני. ברשת תמצאו שפע של מתכונים.

עדי בצלאל, דיאטנית קלינית של הכללית במחוז ירושלים