יאן רוזנברג, 35, רחובות, מאמן עם מחלת ניוון שרירים שנלחם על החיים
מאמן בתחום: ריצה וכוח
ההמלצה על יאן:"מאמן שלא מוותר על החיים - השראה". (יואב בן פורת)
יאן רוזנברג הוא המאמן הכי נחוש במדינה. את דרכו החל לפני עשור באתלטיקת ילדים ובהמשך פנה לאימון במועדוני ריצה עד שפתח מועדון אימונים משלו. לפני כ- 9 שנים חלה במחלת ALS - ניוון שרירים, ומאז מתאמץ להמשיך באימונים לצד התקווה שייקח כמה שיותר זמן עד שהגוף יחליט אחרת. ליאן קבוצת ריצה משולבת מכל הרמות – מרצים מתחילים ועד רצי מרתון, שמתאמנים איתו בראשון לציון ובחולון כבר שנים.
אבישג טורק, 48, קיבוץ שפיים: שיאנית גינס שעוזרת לעבד פחדים במים
מאמנת בתחום: שחיה במים פתוחים ובריכה
המלצה על אבישג: "הגעתי לאבישג עם פחד מים רציני, והיא הצליחה להביא אותי, בקצב שלי, לתוצאות שאני בשוק מעצמי לפעמים! אבישג מלמדת את המתאמנים איך להיות אישה חזקה, עוצמתית ועצמאית שמאמינה בעצמה!". (הודיה נאמן)
אבישג היא שחיינית מרתון במים פתוחים ומאמנת שחייה המתמחה בעיבוד פחדים ותהליכים רגשיים באמצעות לימוד ואימון שחיה במים מתוקים ומלוחים - בבריכה ובים. אבישג היא גם האישה הראשונה בישראל שחצתה את התעלה האנגלית סולו בשחייה (בגיל 42), בעלת תואר שיאנית גינס.
אסף רווה, 23, כפר סבא: מאמן עם אוטיזם שעובד עם אוכלוסיות מיוחדות
מאמן בתחום: ריצות ארוכות ופונקציונאלי
ההמלצה על אסף: "אין דבר יותר מעצים מאשר לראות את אסף מתמודד עם 'בעיות' תקשורתיות ומעצים אדם אחר עם אותה 'בעיה'". (יניב בניאן)
אסף הוא מאמן עם צרכים מיוחדים בעל אוטיזם בתפקוד גבוה, אשר החל את מסע החיים שלו בעולם הכושר הגופני כמתאמן בארגון "איתן". למרות האתגרים התקשורתיים, אסף פנה ללימוד אימונים פונקציונליים ועבר הכשרה בקורס מאמני ריצות ארוכות בבית הספר למקצועות הספורט בתל אביב. בנוסף, עבר קורס מטעם איתן שהכשיר אותו לעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות.
היום, אסף מאמן קבוצה של בעלי צרכים מיוחדים בארגון "איתן" ובהמשך מתכנן לקבל עוד מתאמנים לאימונים אישיים.
אמיר סורסקי, 25, תל אביב: נער בסיכון בעברו שמסייע כיום לנערים במצבים דומים
מאמן בתחום: גלישת גלים
ההמלצה על אמיר: "בן אדם צנוע, ערכי ופשוט השראה עבור כולם. כל מי שמכיר אותו יודע שהוא אוזן קשבת ומחנך בחסד שנותן את כל הלב לכל אדם - בין אם זה בהדרכה במים ובין אם בשיחה. מעבר לכך, יודע להגיד את המילים הנכונות שיתנו את המוטיבציה, האנרגיות והתמיכה". (עדי כהן)
אמיר התחיל את דרכו כנער בסיכון, וצמח להיות מדריך גלישה בעמותת "הגל שלי". לימים הדריך בעצמו בפנימייה פוסט-אשפוזית וחזר להתנדב בעמותה שסייע לו לאחר שהתייצב בחיים והפך למנהל תיקי השקעות בשוק ההון. אבל כל זה לא הספיק לו: אמיר בחר ליזום עסק חברתי בשם "על הגל" ולנהל אותו – במטרה ליצור הזדמנויות לנערים נוספים. לדבריו, הוא מרגיש יום-יום את תחושת השליחות מעצם הענקת מקום תומך ומסגרת חיובית לנוער שנמצא כיום במצב בו הוא היה בעבר.
קימברלי ווך, 35, תל אביב: מאישה שחוותה אלימות מבן זוג למאמנת אגרוף נדירה בנוף
מאמנת בתחום: אגרוף והגנה עצמית
ההמלצה על קימברלי: "מאמנת אגרוף ואמנויות לחימה מעוררת השראה מכל בחינה אפשרית: מקצועית, דואגת וחמה, ועכשיו גם אימא לבת קטנטנה (תוך חודשיים חזרה כבר לאמן ולהתאמן!). קימברלי היא ספורטאית אמיתית, ובן אדם מדהים". (הגר בוכניק)
קימברלי היא מדליסטית ישראלית באגרוף ובין המאמנות היחידות בארץ עם תעודת מדריכת אגרוף. בעקבות האלימות שחוותה מבן זוגה, היא הפכה למתאגרפת מקצועית ופתחה מועדון לחימה לנשים בלבד, הממוקם בתל אביב.
מוחמד רשואן, 32, ג'סר אל זרקא: מאמן הטניס שמצליח לחבר בין אנשים באמצעות ספורט
מאמן בתחום: טניס
ההמלצה על מוחמד: "מאמן טניס עם כוח, סבלנות ורצון עז להעביר את האימון הכי טוב שיש". (וולאא)
מוחמד קיבל את ההזדמנות הראשונה להתחיל ולשחק טניס בגיל 8, במסגרת עמותה המעודדת דו-קיום. מאז הפך לשחקן ומאמן טניס לכל הגילים, שעושה את עבודתו באהבה. המסר של מוחמד הוא שהספורט הוא דרך חיים ודרך לתקשורת בין-אישית חוצת שפות, מחלוקות וגבולות.
זהבה שמואלי, 67, רמת השרון: "האימא של הריצה בישראל"
מאמנת בתחום: ריצה
ההמלצה על זהבה: "מנהיגה אמיתית ופורצת דרך בעולם הריצה מזה שנים רבות. זהבה היא ה"אמא של הריצה בישראל" ומאמנת העל של המדינה!". (יניב קריספל)
זהבה היא אגדת אתלטיקה ישראלית ומרתוניסטית אולימפית: אלופת ושיאנית ישראל בריצות למרחקים בינוניים וארוכים. אלופת המכביה העשירית (1977) ומי שייצגה את ישראל באולימפיאדה (לוס אנג'לס, 1984) ובאליפות העולם הראשונה באתלטיקה (הלסינקי, 1983) . זהבה משמשת כמנהלת מחלקת האתלטיקה ברמת השרון וממשיכה לרוץ למרחקים ולאמן את מיטב רצי המרתון בארץ. מדי שנה, היא מארגנת את "מרוץ אייל" ע"ש בנה אייל ז"ל, אותו פוקדים אלפי משתתפים מכל קצוות הארץ.
בז'ה נבבה, 40, תל אביב: מאמן האתלטיקה העיוור היחיד בעולם
מאמן בתחום: אתלטיקה וחינוך גופני
ההמלצה על בז'ה: "בז'ה הינו המאמן שלי מזה מספר שנים, במהלכן הכרתי מאמן משקיען, קשוב, מקצועי ומסור. בז'ה תמיד יודע לעודד אותך כשקשה ולהחדיר בך מוטיבציה. בז'ה מאמן קבוצות ובודדים ועוזר להם להגשים חלומות כמו ריצת מרתון ראשונה". (עידן דיאנט)
בז'ה הוא רץ מרתון עיוור ומאמן האתלטיקה העיוור היחיד בעולם. כילד, ננטש על ידי אביו, שלא הצליח להתמודד עם נכותו הקשה. זה לא עצר את בז'ה שמצליח להגיע בחייו לגבהים ולהישגים יוצאי דופן כמו טיפוס על פסגת האוורסט והקילימנג'רו, השתתפות באולימפיאדת בייג'ין בריצת המרתון והגעה למקום החמישי ועוד. בז'ה הוא מורה לחינוך גופני ומרצה מבוקש.
ליאת רוקח, 45, נתניה: דוגמה אישית לילדות, לנערות ולנשים בגיל השלישי
מאמנת בתחום: קראטה
ההמלצה על ליאת: "ליאת מאמנת קבוצות של הגיל השלישי בקראטה, אימון שמחזק את הביטחון העצמי ושיווי המשקל, ומהווה גם מפגש חברתי. כל זאת בנועם, חביבות וסבר פנים נעים". (נאוה סלמון)
ליאת מתאמנת בקראטה מגיל 9 ומאמנת כבר למעלה מ-20 שנה מנעד רחב של גילים. בשנים האחרונות, היא ובן זוגה פיתחו מיזם בשם "קראטה על כסאות", המאפשר לבני הדור השלישי ואפילו הרביעי, לבצע אימון קראטה בהתאמה ובישיבה על כיסא. "בהעדר מאמנות קראטה ואומנויות לחימה רבות, אני רואה, באופן אישי, שליחות בלהיות מורה-אישה ועושה כמיטב יכולתי לשמש דוגמה אישית לילדות, לנערות, לנשים ולשלוש בנותיי - ולהוכיח שאפשר וצריך להשתלב בכל ההיבטים של קידום הספורט, ביניהם ניהול, הפקת אירועים, שיפוט ועוד", היא מסבירה.
מיקי חייט, 33, רחובות: הקים את חדר הכושר הראשון בבני ברק
מאמן בתחום: קפוארה חרדית
ההמלצה על מיקי: "מאמן עם ידע עצום ושנים רבות של ניסיון. מאמן שהוא כמו אח גדול עבורי". (בר חזן)
מיקי הוא מאמן קפוארה חרדית ויוזם פרויקט "חרדים לקצב". כשהבריז בילדותו מ"החיידר" (מוסד הלימודים לילדים חרדים) כדי להצטרף לאימוני קפוארה, הוא לא שיער שיום אחד הוא ישתמש כמאמן ספורט שמסייע לנערי שוליים חרדים. לאחר שזכה בתחרויות בעולם והשתתף בתערוכות צילום ספורט, הקים את חדר הכושר הראשון בבני ברק והצליח להכניס את הספורט ואורח החיים הבריא אל תוך הזרמים השונים במגזר החרדי.