אנחנו יודעים שהכלב נחשב לידידו הטוב של האדם אך נראה שבשנים האחרונות הצטרף חבר חדש - הסמארטפון. אנשים לוקחים את הטלפונים הסלולריים שלהם לכל מקום אליו הולכים ואף מחקרים חדשים מראים כי ישנם אנשים שרואים בסמארטפון שלהם מעין שלוחה של עצמם. אך כעת חוקרים מגלים איזו השפעה עשויה להיות לזה על הבריאות שלנו – מחקרים מראים כי הסמארטפונים האהובים מזוהמים בכמות נכבדת של חיידקים.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
ומי האשם העיקרי בחגיגת החיידקים? אנחנו, או ליתר דיוק – הידיים שלנו. על פי סקר שנערך על ידי חברת דלויט, אמריקאים בודקים את הטלפונים שלהם כ-47 פעמים ביום. מה שמאפשר לחיידקים רבים לעבור מכפות הידיים אל הסמארטפון. מחקרים שונים ניסו לבדוק בדיוק כמה חיידקים שוכנים בטלפון הסלולרי. ממחקר שנעשה לאחרונה עולה כי ישנם יותר מ-17 אלף חיידקים בטלפונים סלולריים של תלמידי תיכון. חוקרים מאוניברסיטת אריזונה גילו כי בסמארטפונים ישנם פי 10 יותר חיידקים ממושב האסלה. דוחה? ובכן, על פי אמילי מרטין, מרצה בכירה לאפידמיולוגיה בבית הספר לרפואה ציבורית באוניברסיטת מישיגן – לא כל כך. לטענתה, במרבית המקרים, מדובר בחיידקים שאינם מזיקים לבריאות. העור האנושי מלא בחיידקים ידידותיים, לפיכך רוב החיידקים המצויים בטלפון הסלולרי הם לא פתוגנים (מחוללי מחלות).
יחד עם זאת, ישנם סוגי חיידקים שכן צריכים להדאיג אתכם. כיוון שאנחנו לא מסתובבים כל היום בסביבה סטרילית – עלולים להגיע למסכי הסלולרי שלנו חיידקים מזיקים. מחקרים מצאו פתוגנים כמו סטרפטוקוקוס, MRSA ואפילו E.coli. אמנם הימצאותם של חיידקים אלו בסמארטפונים שלכם לא מבטיחה כי אכן תחלו מהם, אך אכן קיימת סכנה שהם יחדרו לגופכם. כמו כן, וירוסים יכולים להתפשט כאשר אדם הסובל משפעת או מדלקת גרון משתעל על הטלפון הסלולרי שלו – ואז מוסר אותו לחבר.
עוד ב-mako בריאות:
>> סבלה מכאב בטן - והרופאים גילו בתוכה את זה
>> מתאמנים ולא מצליחים לרדת במשקל? זאת הסיבה
>> בלי כפיפות בטן: כך תשיגו בטן קטלנית
איך אפשר להימנע מלזהם את הסמארטפון שלנו?
ראשית, מרטין ממליצה להיפטר מההרגל המגונה של שימוש בסמארטפון במהלך ישיבה בחדר השירותים. נשים בצד את העובדה שמדובר בהרגל דוחה למדי – זה פשוט יכול להפיץ חיידקים מבית השימוש למקומות אחרים. "לקחת את הטלפון הסלולרי לשירותים ולעזוב איתו – זה כמו להיכנס לשירותים ולצאת מבלי לרחוץ את הידיים", מוסיפה מרטין.
מומלץ גם לנקות את מסך הטלפון מדי פעם. ניתן לנקות באמצעות מטלית מיקרופייבר, שמסירה את מרבית החיידקים. לניקיון עמוק יותר, מומחים ממליצים להשתמש בשילוב של 60 אחוז מים ו-40 אחוז איזופרופנול. יש לערבב את שני המרכיבים, לטבול מטלית בתמיסה ולנקות בעדינות את הטלפון. מספר פעמים בחודש יעשו את העבודה (אלא אם אתם חולים ואז כדאי להעלות את התדירות). אך מעבר לניקיון, חשוב לזכור לרחוץ את הידיים מספר פעמים ביום – ולא תצטרכו לדאוג בנוגע לכמות החיידקים השורצים אצלכם בסמארטפון.