כורכום ידוע לא רק בתור תבלין נפוץ במטבח הישראלי, אלא גם בתור צמח בעל לא מעט סגולות רפואיות. כעת מחקר חדש חושף יתרון בריאותי נוסף שלא הכרנו: הוא עושה אתכם מאושרים יותר.
על פי מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי American Journal of Geriatric Psychiatry, כורכומין, מרכיב בכורכום שמעניק לו את צבעו הייחודי - יכול לשפר את הזיכרון ולעזור לכם להיות מאושרים יותר.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
בזכות הכורכומין, שמחקרים הראו כי הוא בעל תכונות אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון – כורכום נחשב לאחד המרכיבים הבריאים שיש לנו במטבח. במחקר הנוכחי, שארך 18 חודשים וכלל אנשים בין הגילים 51-84 נמצא כי אלו שנטלו תוסף כורכומין מדי יום ראו שיפור בזיכרון, ביכולת הקשב ובמצב הרוח שלהם. על פי ד"ר גרי סמול, מנהל המחלקה לפסיכיאטריה גריאטרית במרכז לאריכות ימים של אוניברסיטת קליפורניה, עדיין לא ידוע כיצד בדיוק הכורכומין פועל, אך משערים כי יתרונותיו קשורים ליכולתו להפחית היווצרות של דלקת במוח, שקשורה לאלצהיימר ולדיכאון קליני.
עוד ב-mako בריאות:
>> איך משיגים ישבן חטוב? מתחילים עם האימון הזה
>> זהירות: התרופה הנפוצה שגורמת להתכווצות אשכים
>> המכתב של הצעירה שמתה לא הותיר אף עין יבשה
יתרונות קוגנטיביים משמעותיים
המחקר נעשה עם קבוצת ביקורת שנטלה פלצבו (המשתתפים לא ידעו שהם קבוצת הביקורת). בנוסף, המשתתפים עברו מבחנים קוגניטיביים כל שישה חודשים ועברו בדיקות דם שבדקו את רמת הכורכומין בגופם. על פי תוצאות המחקר, משתתפים שנטלו כורכומין ראו שיפור של 28 אחוז בזיכרון שלהם, במהלך 18 החודשים של המחקר. היו שיפורים קלים גם במצב הרוח של המשתתפים וסריקות מוח הראו סימנים מופחתים לעמילואיד וטאו, שני חלבונים חריגים שקשורים למחלת האלצהיימר. ארבעה משתתפים שנטלו כורכומין ושני משתתפים שנטלו פלצבו סבלו מתופעות לוואי שכללו כאבי בטן ובחילות.
החוקרים מתכננים לבצע מחקר נוסף שיכלול יותר משתתפים, כולל אנשים הסובלים מדיכאון קל – במטרה לבחון את האפשרות כי כורכומין יכול לתפקד כנוגד דיכאון. מחקר גדול יותר יאפשר גם לבחון לעומק האם השיפור בזיכרון משתנה לפי סיכון גנטי לאלצהיימר, גיל או בעיות קוגניטיביות. על פי ד"ר סמול, המחקר מראה שנטילת תוסף כורכומין "מספקת יתרונות קוגניטיביים משמעותיים במהלך השנים".