הנגאובר הוא מצב שבו צריכת אלכוהול משפיעה על הגוף שלנו שעות אחרי ששתינו. כעת, נראה שאותו דבר יכול לקרות לנו גם עם רגשות. רק שבשונה מהנגאובר אלכוהולי, שבמקרים רבים גורם לנו לשכוח חוויות, ההנגאובר הרגשי עוזר לנו לזכור הרבה יותר טוב.
חוקרים מאוניברסיטת ניו יורק גילו שתגובות רגשיות יכולות להשפיע על האופן שבו אנחנו זוכרים חוויות, גם אם הן חסרות משמעות. המחקר פורסם במגזין Nature Neuroscience. לפי החוקרים, ידוע כי אנחנו זוכרים טוב יותר אירועים רגשיים. הזיכרונות שלנו הם ברמה גבוהה יותר של דיוק בפרטים, ביטחון וחיוּת כשמדובר בחוויה רגשית מאשר חוויה ניטרלית. אך המחקר מוכיח שלחוויות רגשיות השפעה ארוכה, בדומה ל"הנגאובר". אחרי חוויה רגשית, ההשפעה הרגשית נותרת לאורך זמן ובכך מאפשרת לנו לזכור חוויות לא חשובות שהתרחשו לאחר אירוע רגשי.
אז אם חוויתם למשל פרידה כואבת מבן או בת הזוג ומיד אחרי זה ראיתם סרט, או הלכתם לאכול במסעדה, ייתכן מאוד שתזכרו טוב יותר פרטים מדויקים על הסרט או על המנה שהזמנתם, למרות שלמעשה הם חסרי חשיבות מבחינתכם.
עוד ב-mako בריאות:
>> האימון שיגרום לכם להתמכר לכושר
>> איך נפטרים מהנגאובר בדרך טבעית?
>> שנה חדשה: 10 טיפים לחיים בריאים יותר
אירועים רגשיים משפרים לנו את הזיכרון
במהלך המחקר, ביקשו החוקרים מהמתנדבים להסתכל על מספר תמונות, כאשר כל תמונה עוררה תגובה רגשית. בין 10 ל-30 דקות לאחר מכן החוקרים ביקשו מהם להסתכל על תמונות שהיו מקוטלגות כ"לא רגשיות". שש שעות לאחר מכן, המשתתפים עשו מבחן זיכרון שמטרתו לבחון כמה הם זוכרים את התמונות שלא עוררו רגשות מספר שעות לפני כן.
הם מצאו שבקרב המשתתפים, אלו שהסתכלו לפני על תמונות מעוררות רגש – זכרו טוב יותר ולזמן ממושך יותר את התמונות הלא רגשיות. "לא רק שתגובה רגשית לפני אירוע ניטרלי יכולה להשפיע על אחסון הזיכרון שלו, אלא גם שהתגובה הרגשית הממושכת יכולה להשפיע על הזיכרון של אירועים ניטרליים עתידיים", הסיקו החוקרים.