חיבה למשקאות מרירים יכולה להעיד על אישיות אפלה ומרירה, כך מצאו פסיכולוגים מאוניברסיטה באוסטריה. מסתבר שאנשים שנוטים להעדיף טעמים מרירים מפגינים גם יותר סימנים לסאדיזם, מקיאווליזם ונרקיסיזם. כלומר, נטיות לאי מעורבות רגשית, אנוכיות ורצון למנוע עונג מאחרים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
המחקר נערך על 1,000 נבדקים בשני ניסויים שונים. מאכלים מרים שנבדקו היו שוקולד מריר, קפה שחור, צנוניות ומי טוניק. בניסוי הראשון נבדקו 500 משתתפים שהתבקשו לדרג את העדפתם למאכלים שונים. לאחר מכן הנבדקים מילאו שאלוני אישיות שבדקו את מידת האגרסיביות שלהם, הנטייה האגואיסטית שלהם ומידת היציבות הרגשית שלהם. ממצאי הניסוי איששו שיש קשר חזק בין העדפה של טעמים מרים לבין נטייה לפסיכופתיות. "זוהי ההוכחה האמפירית הראשונה לקשר שבין טעמים מרים לבין נטיות להפרעה נפשית", אומר ראש המחקר לדיילי מייל.