שפת הגוף היא חלק משמעותי מהתקשורת שלנו עם הסביבה. למרות שכל חיבוק נחשב להפגנת חיבה, על פי המחקר הנוכחי נראה שלא כל החיבוקים נבראו שווים, חלקם מפגינים יותר חיבה מאחרים. החוקרים טוענים כי חיבוק שמובל על ידי היד שמאלית שלכם מעיד על מעורבות רגשית גבוהה יותר מאשר חיבוק שמובל על ידי יד ימין.

מישל וברק אובמה (צילום: פיט סוזה, הבית הלבן)
געגועים לחיבוקים חמים|צילום: פיט סוזה, הבית הלבן

טראמפ ומלניה מתחבקים (צילום: GettyImages)
באיזה צד אתם?|צילום: GettyImages
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
 
במהלך המחקר נבדקו יותר מאלפיים חיבוקים בשדות תעופה, הן מאזור הטיסות הנכנסות והן מאזור הטיסות היוצאות, ולאחר מכן נעשתה השוואה בין החיבוקים הללו לחיבוקים בין אנשים זרים. ממצאי המחקר הראו שבחיבוקים שיש בהם פחות מעורבות רגשית, אנשים נוטים להישען לצד ימין שלהם (החיבוק נשלט יותר על ידי היד הימנית), בעוד שבחיבוקים מלאי חיבה, אנשים נוטים להישען לצד שמאל. כמו כן נותחו מעל 500 חיבוקים שנמצאו ביוטיוב, שם שחקנים הציעו לזרים חיבוקים ברחוב. גם פה, כצפוי, היד הימנית הובילה את החיבוק.

אז איך זה שדבר שולי כמו צד החיבוק יכול להעיד על מידת המעורבות הרגשית שלנו? החוקרים טוענים שההסבר לכך טמון בחצאי המוח הגדול. על פי תאוריית ההמיספרה, רגשות חיובים ושליליים מעובדים בחצי הימני של המוח. ברגע שהחצי הימני (השולט בצד השמאלי של הגוף) מופעל – צפויה להיות יותר פעילות בצד השמאלי של הגוף ולהפך. "כשאנשים מתחבקים, נוצרים קשרים רגשיים ומוטוריים במוח, שגורמים לנטייה שמאלה, כשמדובר בהקשר רגשי", מסביר החוקר הראשי ג'וליאן פקהייסר, דוקטורנט למדעי המוח באוניברסיטת רוהר.

אמא מחבקת ילדה (צילום: Shutterstock)
לצד יש משמעות|צילום: Shutterstock

תביא חיבוק. לברון וקובי בפעם האחרונ (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
מעורבות גבוהה: היד השמאלית מובילה את החיבוק|צילום: ספורט 5
עוד ב-mako בריאות:
>> להפסיק לסבול: 10 מאכלים שמונעים טחורים
>> הטעות שאתם עושים לפני השינה שמזקינה את העור
>> 3 הרגלים תמימים שהורסים לכם את השיניים

עם זאת, מחקר זה אינו נטול פגמים ויש המטילים בספק את תוצאותיו. "אני באופן אישי לא קונה את זה", אמרה ליליאן גלס, מומחית לשפת גוף ותקשורת לניוזוויק. "כשאתם מחבקים מישהו, יש המון רגשות מעורבים. נוסף לכך, מרבית האנשים הם ימנים, לכן הם ניגשים לחיבוק מצד ימין".

כדי לשפר את תוצאות המחקר שלהם, פקהייסר וצוותו מתכננים לבצע מחקר עתידי שבו ינתחו פעילות חשמלית במוח במהלך חיבוקים. הסתכלות על פעילות חשמלית תוכל לספק מידע מעמיק יותר על רגשותיהם של אנשים, בשונה מהמחקר הנוכחי שהתבסס בעיקר על השערות. ואיך אתם מחבקים?

_OBJ