בשורות רעות לתושבי הממלכה המאוחדת: מתברר שהמשקה החביב עליכם לא בדיוק בריא כמו שאתם חושבים. והאמת שלא רק הם צריכים להיות מודאגים, אלא כל מי ששותה תה מתיונים, בייחוד אלה שמחבבים את הסוגים היוקרתיים שמגיעים בשקיקים משולשים מפלסטיק.
מחקר חדש שנערך בקנדה מצא כי בכל כוס תה הנרקח מתיון המכיל פלסטיק הנחשף למים רותחים (95 מעלות צלזיוס ומעלה) ישנם כ-11.6 מיליון חלקיקי מיקרופלסטיק, המחלחלים ישר אל תוך המשקה והגוף. מדובר בחתיכות מזעריות של פלסטיק בגודל של בין 5 ל-100 ננומטרים, שזה נשמע מעט, אבל הריכוז שלהם בתה גבוה יותר מבכל מזון או משקה אחרים שבני אדם צורכים.
"אנחנו חושבים שזה הרבה בהשוואה למאכלים אחרים שמכילים חלקיקי מיקרופלסטיק", אמרה נת'לי טופנקי מאוניברסיטת מק'גיל. "מלח שולחן, שבו יש הרבה חלקיקי מיקרופלסטיק באופן יחסי, מכיל כ-0.005 מיקרוגרם של פלסטיק בכל גרם אחד של מלח. כוס תה מכילה פי אלף יותר מזה – כ-16 מיקרוגרמים בכוס.
הצוות של טופנקי בחן למעשה ארבעה סוגי תה שהובאו מחנויות ומבתי קפה במונטריאול. הם חתכו את השקיקים, הוציאו את כל התה, שטפו אותם, הניחו אותם בחום של 95 מעלות וניתחו את המים באמצעות מיקרוסקופים אלקטרוניים וספקטרוסקופיה. קבוצת בקרה של שקיקי תה שלא נפתחו וידאה שהגורם הוא אכן הפלסטיק. חשוב להדגיש שגם תיונים רגילים שעשויים מבד או מנייר מכילים חלקיקי פלסטיק, כדי לחזק את המבנה שלהם.
כאמור, חלקיקי מיקרופלסטיק נמצאים אמנם במגוון מאכלים ובמי השתייה שלנו, וארגון הבריאות העולמי מבהיר כי עוד לא נמצא קשר בינם לבין סיכון בריאותי, אך טופנקי והצוות שלה טוענים כי בהחלט צריך להמשיך לחקור את העניין. הם השתמשו בחיידקי מים כדי לבחון את המים שהתקבלו מהתיונים, ומצאו כי החלקיקים אמנם לא הרגו את החיידקים, אבל כן גרמו להם לשינוי התנהגותי משמעותי ולעיוותים בהתפתחות.
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים מזהירים: המגפה שעלולה להרוג 80 מיליון איש
>> 10 סיבות אפשריות שאתם לא מצליחים לרזות
>> למה הגרמנים מקיימים פחות ופחות יחסי מין?
על כל מקרה, טופנקי ממליצה להימנע מתיונים העשויים מפלסטיק, בעיקר היוקרתיים במיוחד שניתן למצוא בבוטיקים של תה ובבתי מלון. "אפשר לרכוש תה גם בשקיקי נייר או בצורת עלים פזורים, מה שמונע את הצורך בתיוני פלסטיק", היא אומרת.