באיזו תדירות אתם מחליפים את מגבת המטבח שלכם? אחרי המחקר הזה, כנראה שתחליפו אותה לפחות פעם ביום. מחקר חדש מארה"ב חושף את כמות החיידקים המדאיגה שמצויה במגבות מטבח - כאשר חלק מן החיידקים יכולים לגרום לזיהומים והרעלות מזון. 

המחקר, שהוצג בכנס השנתי של האגודה האמריקאית למיקרוביולוגיה באטלנטה, מצא כי 49 אחוז מכלל מגבות המטבח שנבדקו הכילו גידולים בקטריאליים. מן הדגימות הללו, 36.7 אחוז מהן הכילו קוליפורמים, קבוצת חיידקים שכוללת בתוכה את חיידק האי-קולי; 36.7 אחוז מהן הכילו חיידקים מסוג אנטרוקוקוס ו-14.3 אחוז מהן הכילו סטפילוקוקוס, חיידק שיכול לגרום לזיהומים חמורים.

נוסף על כך, החוקרים גילו שיש כמות משמעותית יותר של חיידקים במגבות מטבח של משפחות גדולות ובקרב אנשים עם ילדים. מתברר שלסוג המזון שאנשים אוכלים יש השפעה ניכרת על סוגי החיידקים שמצויים במגבות המטבח. מגבות לחות הכילו יותר חיידקים מסוג אי-קולי בהשוואה למגבות יבשות ויותר חיידקים נמצאו במגבות המשמשות לצרכים שונים. אלו שמשתמשים במגבת מטבח למטרות שונות כמו ייבוש ידיים, לניקוי משטחים, החזקת כלים חמים וניגוב כלים נמצאים בסיכון גבוה יותר, כמו גם אנשים שצורכים תזונה לא צמחונית.

"מגבות מטבח לא בהכרח יעשו אתכם חולים"

למרות שהמספרים נראים מפחידים, המומחים טוענים שאין באמת סיבה לדאגה. "מגבות מטבח לא בהכרח יעשו אתכם חולים, אבל הן מהוות מאגר של אורגניזמים שיכולים לעתים להיות בעייתיים", מסביר ד"ר אנתוני בואן, פרופסור חבר במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה באוניברסיטת מינסוטה, ל-CBS NEWS. הוא מסביר כי חיידק האי-קולי למשל, יכול לגרום להרעלת מזון, אבל לא כל חיידקי האי-קולי הם אותו דבר. חיידקי אי-קולי רבים יכולים להגיע למערכת העיכול שלכם בלי לגרום למחלה.

עוד ב-mako בריאות:

>> 6 דברים מפתיעים שהמראה החיצוני אומר עליכם
>> סיוט שהתגשם: הובהלה למיון עם ג'וק בתוך האוזן
>> אכלה יותר ארוחות ביום - והשילה 30 ק"ג  

אבל אם בכל זאת אתם רוצים להימנע ככל האפשר מזיהום כתוצאה מחיידקים, או שסתם בא לכם לשמור על היגיינה נאותה במטבח שלכם – הנה כמה טיפים שיכולים להגן עליכם.

להימנע משימוש רב תכליתי במגבות מטבח. המלצה זו צוינה במחקר הנוכחי על ידי החוקרים שבדקו את מגבות המטבח.

להחליף מדי יום את מגבות המטבח. כדי לרחוץ אותן במכונת כביסה במים חמים וסבון. אם המגבות לבנות, השתמשו במלבין ואם הן צבעוניות – השתמשו בסבון מחטא המותאם לבדים צבעוניים. אם התנהלתם עם בשר נא והשתמשת במגבת – כדאי להחליף אותה ישירות.

נחתכתם? אל תשמשו במגבת המטבח. "אל תעטפו את האצבע הפצועה במגבת שעלולה להיות מזוהמת בחיידקים מסוכנים כמו סטפילוקוקס", ממליץ בואן. עדיף שתיקחו מגבת חדשה.

לרחוץ ידיים במים וסבון במשך 20 שניות לפני ואחרי שהתנהלתם עם מזון. כמו גם אחרי ביקור בשירותים, החלפת חיתול ומגע עם בעלי חיים.

לנקות את הכלים היטב. קרש חיתוך, סכו"ם ושיש – יש לנקות במים חמים עם סבון אחרי כל שימוש, גם אם אתם מתכננים להמשיך לבשל.