במרבית המקרים, בשר קפוא הוא האופציה הזולה יותר, אבל רבים מאיתנו תוהים, בייחוד לקראת ארוחת החג - האם בשר קפוא באמת משתלם יותר מבשר טרי?
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
"הקפאה לא פוגעת בערכים התזונתיים של הבשר", אומרת נדיה גורביץ', מהנדסת מזון ודיאטנית. "אך כשמפשירים אותו, המים עלולים לשטוף את ההמוגלובין ואת ה-B12", היא ממשיכה. בהתאם לכך, ערכו התזונתי של בשר עלול להיפגע כתוצאה מפעולת ההפשרה.
על פי גורביץ', הגוף שלנו מעדיף מזון טרי. אבל בפועל, רוב הבשרים הקפואים הם זולים יותר מהטריים. אז האם באמת עלינו להתעלם משיקולים כלכליים לטובת הבריאות? על פי אדווה דדון מ"תכנית חיסכון", לא כדאי לוותר כל כך מהר על הבשר הקפוא. מה כדאי לעשות? קודם כל, לקרוא נכון את תווית המזון. איך עושים את זה וכיצד יודעים מתי לקנות קפוא ומתי טרי? התשובות בסרטון.