אישה שעברה ניתוח מתיחת בטן להסרת עודפי שומן והוא נכשל עקב מחדל ובעקבותיו ניסתה להתאבד שלוש פעמים תפוצה בכמיליון שקל, כך פסק באחרונה בית המשפט השלום בירושלים.

המקרה התרחש לפני כשש שנים. אורית (שם בדוי), תושבת ירושלים כבת 40, נשואה ואם לילדים, פנתה לרופא פלסטיקאי והתעניינה במתיחת בטן ובהסרת צלקת שנותרה בגופה בגלל ניתוח קיסרי שעברה חודש לפני כן.

"הוא הציג את עצמו כרופא מומחה בתחום הפלסטיקה", טענה אורית בכתב התביעה שהגישה נגד הרופא, "הוא אמר לי שיש לו מוניטין רב בתחום ושכדאי לי לעבור אצלו את הניתוח כי זה פשוט ויהיו לי תוצאות טובות ויפות".

לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הרופא ביצע את הניתוח תמורת 7,000 שקלים בבית חולים בבית לחם. למחרת שוחררה אורית לביתה, וזמן קצר לאחר מכן החלה לחוש בכאבים ובריח רע שנדף מאזור הניתוח. היא פנתה לרופא וזה בתגובה ייעץ לה להשתמש בפולידין.

כשאורית הסירה את התחבושות מבטנה היא נחרדה לגלות שהפצע נותר פתוח ונראה מזוהם. בעלה התקשר בבהילות לרופא וביקש ממנו לבדוק את אשתו. לאחר תחנונים הרופא הסכים לפגוש את אורית את ובעלה והדריך אותם כיצד לטפל בפצע הפתוח.

אלא שהמצב הלך והחמיר. אורית הגיעה לבדיקה אצל רופא המשפחה בקופת החולים וזה הפנה אותה בדחיפות לבית החולים שערי צדק. אורית אושפזה במחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים. תחבושותיה הוחלפו מדי יום והיא קיבלה טיפול אנטיביוטי.

בעקבות ההתרחשויות מצב רוחה של אורית היה ירוד והחלו אצלה מחשבות אובדניות. כשהיא השתחררה מבית החולים היא נזקקה לטיפול של פסיכיאטר ופסיכולוג בעקבות הטראומה שעברה בגלל הניתוח.

באמצעות עו"ד איתי גבעון היא הגישה תביעת נזיקין נגד הרופא לבית משפט השלום בירושלים בגין הנזקים הנפשיים והפיזיים שנגרמו לה כתוצאה מהניתוח הכושל.

עו
עו"ד איתי גבעון |צילום: נימרוד כהן, סטודיו נימקו דיזיין

לכתב התביעה צורפת חוות דעת של רופא מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית שציין שלא ברור כיצד הרופא המנתח ביצע את הניתוח חודש לאחר שעברה ניתוח קיסרי, וכי טרם הניתוח הוא היה צריך לבקש חוות דעת פסיכיאטרית לבדוק שהיא אכן יכולה לעבור את הניתוח. לדבריו, העובדה שהרופא הנתבע בחר לבצע את הניתוח במרפאה הפרטית שלו מנעה מאורית לקבל טיפול ראוי ונכון שהיה מקצר את תקופת החלמתה והיה גורם לכך שלא יישארו צלקות בגופה. הוא קבע לאורית 20 אחוזי נכות וציין כי עלות ניתוח מתקן היא כ-40 אלף שקל.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פסיכיאטר מומחה אשר בדק את אורית וקבע כי הצלקות שנותרו בגופה גרמו לפגיעה ביחסיה עם בן זוגה, כי היא סובלת מחרדות, תסכול ונדודי שינה, וניסתה להתאבד כמה פעמים. הוא קבע לה נכות פסיכיאטרית בשיעור של 30 אחוז.

עוד ב-mako בריאות:

>> זה הגורם הכי משמעותי להתפשטות המגפה
>
> סובלים מנשירת שיער לאחרונה? אתם לא לבד
>
> תוסיפו את זה לחביתה - ותתחילו לרדת במשקל

הרופא הגיש כתב הגנה שבו הכחיש שבכלל ניתח את אורית. לדבריו הוא אינו רופא מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית ושלא הוא ניתח אותה שכן הוא רק רופא משפחה.

במהלך המשפט שלפה אורי חשבונית שעליה חתום הרופא כמי שקיבל ממנה את הכסף עבור הניתוח. למרות זאת הרופא המשיך להכחיש שהוא זה שניתח אותה.

בעלה של אורית סיפר כיצד פעמיים היא ניסתה להתאבד והוא הציל את חייה.

השופטת אורנה סנדלר-איתן קיבלה את גרסתה של אורית ופסקה שהרופא יפצה אותה ב-1.1 מיליון על הנזקים שגרם לה.

עו"ד איתי גבעון טוען כי "במהלך שנים רבות של ייצוג תובעים בתיקי רשלנות רפואית נחשפתי לא פעם לטענות מפתיעות של נתבעים, אבל הפעם הטענה של הרופא, לפיה, הוא לא ניתח את התובעת - היא מרחיקת לכת ואפשר לומר שהפתיעה אותי. בסופו של דבר אני שמח מאוד שבית המשפט האמין לגרסה של מרשתי, קיבל את התביעה ופסק את הפיצויים המגיעים לה בעקבות רשלנות הרופא". 

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים: