הג'רמופובים הם אנשים סטריליים, יש שיגידו אולי קצת יותר מהרגיל. למעשה, לאותם אנשים יש פוביה מחיידקים, והם חיים בחשש תמידי לחלות או להידבק מזיהומים שונים. ליאור בלוך, 27, סטודנטית לתקשורת חזותית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, היא ג'רמופובית בכל רמ"ח איבריה, ולכן היא חיפשה פתרון לפוביה שלה ופיתחה פלטפורמה לאפליקציה שתעזור לג'רמופובים רבים להרגיש בטוחים בסביבה שבה הם נמצאים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

 "בהתחלה חשבתי שזו שריטה שיש רק לי. חשבתי שמדובר בהפרעת ניקיון, אבל מסתבר שיש עוד רבים כמותי שחיים בדיוק באותה הפוביה מחיידקים", היא מספרת. האפליקציה, "ג'רמספוט", היא מעין עוזר אישי והומוריסטי של הג'רמופוב, המשמש עבורו ככלי עזר ומאפשר לו לשרוד את היום במינימום מגע עם חיידקים ובהרגשת נינוחות בסביבתו. האפליקציה עובדת באמצעות סריקה או צילום של מוצרים בסביבה ומתן אינדיקציה למשתמש על כמות החיידקים במוצר מסוים ועד כמה הוא באמת מזוהם. כל זאת באמצעות מאגר גלובלי של פריטים ומוצרים מכל העולם, המכיל מידע על כל פריט ופריט ועל מספר החיידקים הממוצע בכל אחד מהם.

ליאור מספרת שהייתה מגיעה למצב שפחדה לפתוח דלתות, לאכול ממזלגות בבתי קפה, ואפילו לגעת במקלדת במחשב של אדם אחר היה אתגר מבחינתה. תמיד העסיקה אותה המחשבה כמה חיידקים יש בכל דבר שהיא נוגעת בו,  ואם היא יכולה להידבק בגלל זה במחלה.

ג'רמספוט בנויה בצורה הומוריסטית, וכשפותחים אותה היא מברכת בברכת "מקווה שתשרוד את היום". "הדרך שלי להתמודד ביומיום עם הפרעת הג'רמופוביה היא באמצעות הומור עצמי", מספרת ליאור, "במידה שלא צוחקים על הפוביה, זה יכול להוביל לייאוש תהומי. לכן ההמלצה שלי היא - תתחילו לצחוק על ההפרעות שלכם".

אין תמונה

עוד ב-mako בריאות:

>> הטיפ הסודי של קים יעזור לכם לירידה במשקל
>> אחת ולתמיד: כמה כוסות קפה כדאי לשתות ביום?
>> "אם יובל לא היה מגיע בזמן לבי"ח, הוא היה מת"

* את הפרויקט של ליאור ואת שאר הפרויקטים של בוגרי HIT מכון טכנולוגי חולון - עיצוב תעשייתי, עיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית, תוכלו לראות בתערוכה. גולומב 52, חולון . פתיחה 19.7, 19:30 עד 23:00. עד רביעי 1.8.