במותם העניקו חיים. מאז החלה המלחמה ממשיכים להיחשף סיפורי גבורה של לוחמים, אנשי ביטחון ואזרחים שחרפו נפשם בהגנה על משפחתם ויישובי עוטף רצועת עזה. עד כה במלחמה מול חמאס ברצועת עזה נפלו 169 חיילות וחיילים.
אחד מהם הוא סגן רועי נהרי ז"ל שלקח חלק בחילוץ והגנה על כפר עזה. מעבר ללחימה וההגנה על היישובים, לאחר שנקבע מותו של נהרי, איבריו הושתלו בארבעה חולים שונים. ליבו הושתל בגבר בן 63 בביה"ח שיבא, ריאותיו הושתלו בגבר בן 72 בבילינסון, כבדו הושתל בבת 44 בבילינסון והכליה והלבלב שלו הושתלו באישה בת 29 באיכילוב.
הבוקר, סיפרה ל-mako פרופסור יעל פלד, המנהלת הרפואית ביחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא על התחושות. "השתלת הלב לוותה בשיברון לב, בעיניים דומעות", סיפרה.
זו לא תרומת איברים שגרתית
"בתוך הכאב העצום והאובדן שכולנו חווים בימים אלו, בחור יפה תואר שנפל בזמן שהגן בגופו עלינו אזרחי המדינה, הציל גם לאחר מותו חמישה אנשים נוספים".
האם מצליחים לשאוב גם תקווה מהחיים שניצלו?
"אחנו נעשה כל שביכולתו לשמר את תרומתו הנדירה לשנים רבות. בימים בהם אנו פוגשים את פני הרוע, רועי נהרי ז"ל ומשפחתו נותנים לכולנו תקווה. טוב ליבו של רועי ומשפחתו לא רק שהציל את חיי המטופלים, אלא נותן תקווה ומלמד את כולנו על טוב ליבו של האדם, האצילות, הנתינה, שותפות ואהבת האדם. יהיה זכרו ברוך".
איך ממשיכים לטפל למרות הקושי?
"בימים קשים כאלו, למרות הצער, אנחנו ממשיכים לטפל במטופלים ללא הבדל דת, גז, מגדר או אמונה. נאבקים על חייהם בתוך כל התופת הנוראית הזו. ברגעים אלו ממש הצוותים בשיבא נערכים להציל את חייה של מטופלת נוספת בעזרת תורמת לב נדירה".