לפני כחודש התחילו להגיע לישראל תרופות שמבטיחות מניעה של תחלואה קשה מהקורונה, כך עולה מתחקיר שפורסם היום אצל "גלית ויואב" (קשת 12). מדובר בשתי חברות שמשווקות את התרופות האלו – MSD ו-PFIZER. הביקוש הגדול של הציבור לתרופה, נובע מהסיבה שדיווחו על 89% הצלחה במניעת תחלואה קשה. עם זאת, הקריטריונים לקבלת אותן תרופות מאוד נוקשים, ולא ניתן להשיג אותן בשוק הפרטי. קופות החולים הן היחידות שמחליטות מי יקבל את אותן תרופות, ואלו אנשים בעלי סיכון גבוה.
אנשים רוכשים ללא פיקוח של רופא במקום לקבל מרשם מהמדינה, ומדובר בסיכון גדול מאוד. לא רק בשל ההחלטה ליטול את התרופות באופן פרטי, אלא מפני שהכדורים יכולים להתנגש עם מרכיבים אחרים שאסור לקחת. חברות התרופות לא מסבירות מה יש באותן טבליות, והתרופה של פייזר מורכבת מטבליות שונות זו מזו.
לי עייש בדקה כיצד אפשר לקנות בדרקנט את הכדורים האלו, ומסתבר שיש כמות נרחבת של מוכרים שמציעים את התרופות בחיפוש נגיש וקל. בטלגרם המחירים מזנקים לשלוש טבליות במחיר של 1,000 שקלים. הטיפול דורש ליטול 30 טבליות כך שהמחיר מזנק לסכום של אלפי שקלים. זה מאוד מורכב לקבל את התרופה הזאת בצורה חוקית, עד היום רק 3,000 אנשים הצליחו לקבל אותה.
בנוסף לכך, לאור ההחלטה לבטל את התו הירוק, אנשים מסתמכים על בדיקות הקורונה ולכן יש ביקוש לרכישת תוצאות בדיקה שליליות. מדובר בבדיקות PCR מזויפות וגם בדיקות לנוסעים לחו"ל, כאשר המחירים לבדיקות נעים בין 150-200 שקלים. "זה 100% אמין. אני בעצמי משתמש בזה עבור המשפחה שלי. אין לזה סורק ולא יכולים לבדוק. אני אפילו טסתי ככה לארצות הברית. אני לא הייתי עושה את זה אם היה לי צל של ספק שאני אפסיד את הטיסה", טען אחד המוכרים בטלגרם בשיחה שבוצעה מהמערכת.
תגובת משטרת ישראל: "במסגרת מאמצי משטרת ישראל להגנה מפני הונאות רשתיות ועבירות המתבצעות ברשת, אנו ערים לשיח ופועלים כל העת בהסברה ואכיפה, במטרה למנוע ולצמצם את הניסיונות האלו".
תגובת מטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה: "משרד הבריאות פועל בשת"פ יחד עם המשטרה ורשות המיסים לאורך תקופת הקורונה, כנגד אנשים שמכרו כל מיני 'תרופות' לקורונה בצורה לא חוקית, ותוספי תזונה למיניהם שהבטיחו ריפוי מהנגיף או מניעה מהידבקות בו. אתם משווקים נעצרו וחלקם נחקרו על ידי המשטרה והוצאו גם אזהרות לציבור. משרד הבריאות חוזר ומדגיש כי תרופות ניתן לרכוש רק בבתי מרקחת ורק לאחר קבלת מרשם מרופא. בכל מקרה של חשד למכירת מוצרים לא חוקיים ניתן לפנות לאגף האכיפה במשרד הבריאות".