בשבוע שעבר התפרסם נתון מדאיג: כ-10 אחוזים מכל המאושפזים בבתי החולים בישראל, סובלים מזיהומים בבתי החולים – כ-5,000 מהם מתים כתוצאה מהזיהומים האלה. מדובר בנתון שכיח בעיקר בקרב חולים מאושפזים, שנפגעים מחיידקים שפיתחו עמידות לתרופות אנטיביוטיות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
"הנתונים, פורמלית, נכונים, אבל הם הרבה פחות מפחידים ממה שזה נשמע", אומר פרופ' מוטי רביד, מנהל בית החולים מעייני הישועה. "כשקוראים דוח כזה הדמיון הוא שיש 5,000 איש שנכנסים בריאים לבית החולים ומתים, אך זה לא כך. קודם כל בתי החולים בארץ קטנים על האוכלוסייה, מ-76 לא נבנה בית חלים חדש במדינת ישראל. בנוסף, ובמיוחד במחלקות פנימיות, המאושפזים הם חולים קשים מאוד. הרבה פעמים זיהומים הם חלק מהימים האחרונים של החולים הללו, אבל החולה לא נפטר מזיהום אלא מהמחלה היסודית שהביאה אותו לבית החולים.
פרופ' רביד מוסיף ומדגיש כי המצב האמתי הוא הרבה פחות מפחיד. "מאוד נדיר שזה יקרה לאנשים שמגיעים לניתוח קטן. במשרד הבריאות יש יחידה למניעת זיהומים שפועלת מספר שנים, בזכותה, כמות ההעברות בתוך בית החולים של חיידקים יציבים ירדה בשנים האחרונות לבערך 20 אחוז ממה שהייתה".
מוות טבעי?
דני רופ, ששכל את אביו כתוצאה מזיהום שקיבל בניתוח פשוט בבית החולים, חולק על העניין. "אני שומע הרבה סיפורים, מה שקרה לאבי זה לא מקרה בודד. בתוך כל הסיפור שלא אבא שלי, שנפטר בבית החולים מניתוח הסרת כיס מרה, אני ראיתי מה קורה בתוך בתי החולים.
הסיבה ממנה אבי נפטר היא סיבוך כתוצאה מזיהום בזמן הניתוח. מדובר בחיידקים שנמצאים בכל מקום בבתי החולים והם מתנפלים על האנשים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה. אך בסיבת המוות שלו היה כתוב: "מוות טבעי", ואנחנו, לעומת זאת, טוענים כי מדובר ברשלנות רפואית ואני פועל רבות למען הנושא הזה".
איך אפשר בכל זאת להימנע מזיהום בבתי החולים?
עוד ב-mako בריאות:
>> משהקים בלי הפסקה? כך תעצרו אותם אחת ולתמיד
>> מתי המציאו את הקונדום? ההיסטוריה של אמצעי המניעה
>> כל מה שרציתם לדעת על פריצות דיסק