עובר הנושא גן למחלה הקשה "תסמונת פירסון" (Pearson syndrom) הוחדר לרחמה של אישה שעברה הפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי שיבא, לכאורה מבלי שהרופאים יידעו את האישה בסכנה הטמונה בהליך. שבועיים וחצי בלבד לאחר שנולדה בניתוח קיסרי, נפטרה התינוקת מהמחלה. כעת תובעים בני הזוג את בית החולים בגין רשלנות רפואית.
מדובר בבני זוג שפנו מלכתחילה להפריה חוץ-גופית לאחר שחוו ארבע הפלות טבעיות. בהיריון החמישי נולד להם בן שנשא את המחלה הנדירה, שהביאה למותו הטרגי בגיל שישה חודשים. על פי התביעה, הצוות הרפואי בשיבא דגם שמונה עוברים, שלושה מהם הוגדרו כלא נגועים בתסמונת פירסון, ולפיכך נקבעו כמתאימים להחזרה לגופה של האישה.
כחודשיים וחצי לאחר הדגימה אומנם הוחזר אחד העוברים לרחמה של האישה. בשלב זה, נטען בכתב התביעה, איש מהצוות הרפואי לא עדכן את בני הזוג כי העובר שהוחזר אכן הוגדר בסופו של דבר כנשא של המוטציה (תשנית) – וכי למעשה כל העוברים שלהם נושאים את הגן למחלה, וכי נשאות זו עלולה להבשיל בהמשך הדרך למחלה פעילה. בני הזוג לא עודכנו כי כאשר מתגלה המוטציה הזו בקרב עוברים, האפשרות המועדפת היא לבצע הפסקת היריון. עורכי דינם של בני הזוג מציינים כי אורח החיים המסורתי הנראה לעין שהשניים מקיימים, מבהיר כי האפשרות של הפסקת היריון ככל הנראה לא תואמת את ערכיהם ואמונתם, ולפיכך הייתה חשיבות יתרה לעדכנם מבעוד מועד בסיכון הכרוך בפעולה.
בכתב התביעה צוין כי לא הוסבר לבני הזוג שכל העוברים שלהם הם נשאים של המוטציה, וכי הצוות הרפואי בשיבא לא שוחח עם בני הזוג על אודות הנכויות הקשות שהמחלה גורמת ועל סיכויי ההישרדות הנמוכים של הסובלים ממנה. בחודש החמישי להיריון התברר כי העובר אכן פיתח את המחלה וכי סיכוייו לשרוד הם אפסיים. בשלב זה הוסבר לבני הזוג כי מומלץ שיפנו לאישור לביצוע הפסקת היריון, אך השניים סירבו - וההיריון נמשך.
התביעה נגד בית החולים הוגשה בימים האחרונים לבית המשפט השלום בתל אביב, ובה דורשים עורכי הדין רן שפירא ואריאל גולד ממשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, לפצות את ההורים בסכום המקסימלי שבסמכותו, עד 2.5 מיליון שקלים. לתביעה צורפה חוות דעתו של ד"ר אליעזר הורנשטיין, מנהל היחידה לגינקולוגיה וסגן מנהל בכיר במחלקת נשים ויולדות בבית החולים ביקור חולים בירושלים, שקבע כי הטיפול שאותו קיבלו בני הזוג היה רשלני וניתן היה בהחלט למנוע היריון של עוברית חולה.
מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "המרכז הרפואי שיבא נהג שקיפות מלאה מול המשפחה, כפי שהוא נוהג תמיד בייחוד במקרים מורכבים ורגישים. כל התוצאות נמסרו לבני הזוג באופן שקוף ובזמן אמת, ולבני הזוג הוסבר על האפשרויות הניצבות בפניהם. שיבא כמרכז רפואי מהמובילים בעולם, מכבד את בחירת הזוג ומלווה אותם עד היום בהמשך הטיפול בשיבא, במסירות, במקצועיות וברגישות המבקשת. נמשיך להעניק את הטיפול הרפואי החדשני והמקצועי ביותר, גם למטופלת זו וגם למטופלות נוספות, ככל שנדרש".