לאה (שם בדוי), 43, נשואה ואם לארבעה ילדים, נכנסה להיריון לפני כ-12 שנה. היא עברה שורה של בדיקות לאורך כל ההיריון אצל רופא מומחית לגניקולוגיה של קופ"ח לאומית וכולן, כך נטען בפניה, היו תקינות. לא נמצאו בעיות של מומים בעובר לא סימן לתסמונת דאון ובדיקות מי השפיר נמצאו תקינות. בשבוע ה-41 עברה לאה בדיקה מוניטור נוספת אצל אותה גינקולוגית של קופ"ח לאומית ונמצא כי דופק העובר תקין.

יומיים לאחר מכן לאה לא הרגישה את תנועות העובר בבטנה. בוצעה לה בדיקה במר"מ והיא הובהלה לבית החולים לניאדו, שם אימתו שהעובר מת, והיא עברה לידה שקטה.

לאה הגישה תביעת נזיקין נגד קופ"ח לאומית לבית משפט השלום בראשון לציון. היא תבעה פיצוי של 600 אלף שקל על הנזקים שנגרמו לה באובדן העובר ובמחדלים של הגינקולוגית של הקופה.

בכתב התביעה נחשף כי הרופאה שביצעה את כל הבדיקות לא רשומה בפנקס המומחים של משרד הבריאות כרופאה מומחית לגינקולוגיה ומיילדות למרות שהציגה את עצמה ככזאת.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"הרופאה הזו לא הייתה מוכשרת לטפל בי. היא ניהלה את מעקב ההיריון שלי בצורה רשלנית, חסרת מקצועיות ומיומנות ולא התייחסה ברצינות לטענות שלי על מיעוט בתנועות העובר ולא טרחה לרשום את זה במסמכים", קבלה. לאה גילתה כי כאשר הגיעה לקופ"ח לקבל את התיעוד הרפואי שלה והטיפולים שקיבלה מהרופאים כולל מאותה רופאה שהציגה עצמה כמומחית נעלמו כלא היו. "אבחון נכון ומדויק על ידי איש מקצוע מיומן היה מאפשר לקבל החלטות נכונות לגבי סיום ההיריון ובכך למנוע את מות העובר", ציינה.

קופ"ח הגישה כתב הגנה ובו נטען כי בבדיקות שנעשו ללאה לא נצפתה שום מצוקה של העובר שהצדיקה הפנייה לבית החולים וכל בדיקות המוניטור היו תקינות, וכי מות העובר נגרם עקב אירוע פתאומי של כריכת חבל הטבור ללא סימנים מקדימים.

הקופה הטילה את האחריות על לאה, שהתעכבה בפנייה לחדר המיון כאשר הרגישה את הפסקת תנועת העובר. לטענת הקופה היא הונחתה על ידי הרופאים מטעמה כי כאשר היא מרגישה ירידת או הפסקה בתנועות העובר עליה לפנות מיד לבית החולים, אך לא עשתה כך.

עוד ציינה הקופה בנוגע לאותה רופאה שטיפלה בלאה ואינה רשומה כמומחית לגינקולוגיה ומיילדות, כי אין פסול בכך שהיא ניהלה מעקב היריון למרות שאינה רופאת נשים אבל היא צברה ניסיון רב לאורך השנים במסגרת בתי חולים וקופ"ח לטפל בנשים, הרי שהייתה כשירה ומוסמכת לעבוד כרופאת נשים.

עוד ב-mako בריאות:

>> 8 דברים מגעילים שהגוף עושה בבוקר
>> נכון או לא נכון? בדקנו 19 מיתוסים על דיאטה
>> מחדל חמור בניתוח אף לחיילת משוחררת

השופטת יעל טויסטר-ישראלי שדנה בתיק פסקה כי קופ"ח לאומית תפצה את לאה בסכום של רבע מיליון שקל וכן תשלם שכר טרחת עו"ד והוצאת משפט בסכום כולל של 50 אלף שקל.

"אין ספק שהתובעת עברה חוויה כואבת, פיזית ונפשית בידיעה כי עוברה מת לאחר שנשאה אותו תשעה חודשים ברחמה ועברה לידה ביודעה כי עוברה מת", ציינה השופטת בפסק הדין.

היא תמהה כיצד בדיקות המוניטור ומסמכים רפואיים נעלמו מתיקה של לאה, שכן אי הצגתם בבית המשפט מנעה ממנה להוכיח אם ניתן היה להציל את העובר. "ייתכן כי איתור סימני המצוקה יכול היה למנוע את מות העובר. בהיעדר תרשים מוניטור לא נדע לעולם אם הייתה מצוקה עוברית", הדגישה, "הנתבעת לא הוכיחה שלא התרשלה וכי מצבו של העובר היה תקין ואף לא הוכיחה או הביאה כל ראיה ממשית התומכת בטענתה כי לא היה מדובר בסבל מתמשך של העובר, אלא בתרחיש פתאומי שלא ניתן היה לצפותו מראש".