ג', תושבת צפון הארץ בשנות הארבעים לחייה אובחנה לפני כחמש שנים כחולה בסרטן השד. במהלך בדיקה שגרתית בקופת החולים, הרופא אבחן כי יש חשד לסרטן השד והוא שלח אותה לבדיקה בבית חולים במקום מגוריה. בבית החולים ג' נשלחה לבדיקה פתולוגית, הרופאים לקחו ממנה ביופסיה ולאחר פענוח שלה קבעו שאכן מדובר בסרטן השד ושעליה לעבור טיפולים כימותרפיים.
"כל עולמי חרב עליי באותם רגעים, אבל האמנתי למה שהרופאים אמרו. לא הייתה לי סיבה אחרת לפקפק בתוצאות הביופסיה שעשו לי", טענה ג', שעברה סדרה של טיפולים כימותרפיים קשים כשהרופאים נאלצו לכרות חלק מהשד.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
כמה שבועות לאחר מכן, בוצעה ביופסיה נוספת לחלק מהשד שנכרת והרופאים נדהמו לגלות שלא מדובר בגידול סרטני אלא בגידול שפיר מסוג 'פיברואנדומה' (גידול שד שפיר ושכיח בקרב נשים צעירות. הוא מתאפיין בגוש שלא מלווה בכאב אך גורם לאי נוחות).
"הייתי בהלם מוחלט שעברתי טיפולים כימותרפיים מיותרים וניתוח לכריתת חלק מהשד", טענה ג' בכתב התביעה שהגישה, "במשך שנה שלמה נאלצתי להתמודד עם העובדה השגויה שיש לי מחלה ממארת. נכנסתי לחרדות קשות".
טיפולים קשים ומיותרים
באמצעות עו"ד קרן כהן הגישה ג' כתב תביעה לבית משפט השלום בחיפה נגד בית החולים בו עברה את הטיפולים וקופת החולים בה היא חברה (בגלל הסכם סודיות שנחתם בבית המשפט בין הצדדים לא ניתן לפרסם את שמם). ג', טענה למחדלים ורשלנות מצד הרופאים שאבחנו בטעות כי לקתה בסרטן השד. עוד נטען בכתב התביעה, כי תהליך אבחון הביופסיה היה שטחי ולא על פי הפרקטיקה המקובלת.
עוד נחשף בכתב התביעה כי במסגרת ההתייעצויות בין רופאי בית החולים לקופת החולים לא נכח פתולוג, כפי שראוי ומקובל במקרים מסוג זה, דבר שיכול היה למנוע את כל הליך כריתת השד והטיפולים הכימותרפיים הקשים שעברה.
קופ"ח ובית החולים הגישו כתב הגנה בו הכחישו חלק גדול מהטענות של ג'. באחרונה פרקליטה של ג', עו"ד קרן כהן, הגיעה להסדר פשרה סודי, לפיו קופ"ח ובית החולים יפצו את התובעת בסכום של 850 אלף שקל.