המקרה הטרגי התרחש לפני כשלוש שנים. י', תושבת צפון הארץ בת 33 נשואה מזה כחמש שנים. במהלך הנישואים היא עברה הפלה טבעית, כשהרתה שוב היא עברה את כל הבדיקות והתברר שהיא והעובר בריאים. "כל הבדיקות שעשיתי לאורך כל ההריון הצביעו שהכול בסדר, שאני בריאה לגמרי וגם העוברית. עשיתי בדיקות דם, סקירת מערכות, אולטרסאונד כולל אקו לב והכול נמצא תקין", ציינה י'.
גם סמוך מאוד ללידה י' עברה בדיקות נוספות והכול הצביע על מדדים תקינים. "אמרו לי שבמידה ויהיו לי צירים, ירידת מים או דימום, שאגיע במהירות לבית החולים", טענה י'.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הרופאים המתינו זמן רב עד הניתוח
י' הגיעה לבית החולים 'בני ציון' לאחר שנתקפה בצירים. מצבה הכללי היה טוב ויציב אבל נאמר לה שלא דחוף לבצע את הלידה. למחרת הרופאים המליצו על ביצוע לידה. י', הוכנסה לחדר הלידה. תהליך הלידה היה איטי והצוות הרפואי נתנה לה כדורים שבדיעבד התברר כי סיכנו את חיי העוברית. בסופו של דבר הכניסו את י' לחדר הניתוח וביצעו ניתוח קיסרי. התינוקת נולדה במשקל של 3.1 ק"ג, עם דופק איטי מאוד ללא סימני נשימה. הצוות הרפואי ביצע בה החייאה שנמשכה כחצי שעה. אבל כל הניסיונות להציל את התינוקת עלו בתוהו והם נאלצו לקבוע את מותה.
הורי התינוקת הגישו כתב תביעה לבית משפט השלום בחיפה באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה נגד משרד הבריאות ומדינת ישראל (בית החולים נמצא תחת אחריותם). לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה בתחום המיילדות והגניקולוגיה שקבע כי עקב מחדלי הצוות הרפואי, מתה התינוקת.
מחוות הדעת עולה כי ניתנה ל-י' תרופה שגרמה לעלייה בלחץ הדם ולתופעת לוואי מסוכנת שהיה בה לסכן את חייה. עוד טען המומחה כי הוכח קשר סיבתי בין הכשלים בניהול הלידה, הופעת הזיהום והפגיעה בחמצן של העוברה כתוצאה מהתרופה שקיבלה י' לבין מותה תוך 40 דקות. לדבריו, הלידה לא התבצעה על פי הפרקטיקה המקובלת. הוא ציין עוד, כי הרופאים המתינו זמן רב עד לביצוע ניתוח קיסרי.
המדינה ומשרד הבריאות הגישו כתב הגנה לפיו הצוות הרפואי פעל על פי הסטנדרטים המקובלים וכי לא מדובר ברשלנות. בסופו של דבר הצדדים הגיעו לפשרה. על פי הסיכום, המדינה תפצה את ההורים התובעים בסכום של 900 אלף שקל מבלי להודות במקרה ובאחריות לו.