תינוק בן שנה וארבעה חודשים נחנק ביום שישי האחרון מסוכריית גומי ביישוב ביתר עילית. "השעה הייתה 12 וחצי בלילה, כשפתאום נכנסה למוקד נערה צעירה בת 15, שסיפרה שאחיה התינוק נחנק מסוכריית גומי ולא נושם", מתאר פאדי עובידי, פראמדיק מוקד טרם לרפואה דחופה. "בדרך כלל אנחנו לא אמורים לצאת מהמרפאה, אבל זה היה מקרה חריג ורצתי יחד עם הנערה לביתם כדי לסייע כמה שניתן".

בהגיעו לבית המשפחה, זיהה עובידי כי התינוק מכחיל ונושם בכבדות גדולה. "האמא של התינוק הייתה בהלם, והתינוק היה על הידיים של אחד הנוכחים במקום. לקחתי אותו אלי, וזיהיתי כי בפיו יש דם, ככל הנראה מפעולה שגויה של ההורים שניסו באמצעות האצבעות להוציא את העצם הזר, ללא הצלחה. הפכתי אותו על הבטן, ודפקתי על גבו בין השכמות, עד שהוא השתעל והסוכריה שנתקעה בקנה הנשימה, יצאה מפיו, אז ראיתי שהוא חוזר לנשום".

עובידי מציין כי במקביל הוזעקו למקום גם צוותי מד"א, שלקחו את התינוק לבית חולים לבדיקה רפואית, שלאחריה שוחרר לביתו כשמצבו טוב. חיים רובין, מנהל סניף בית"ר עלית, אומר כי מדובר בתופעה שכיחה. "אנחנו נתקלים במוקד טרם במקרים חוזרים ונשנים של ילדים שבולעים גוף זר, בחלק מהמקרים מדובר גם במגנטים וסוללות. בליעת גוף זר היא מצב שעלול לסכן חיים, וההחלטה של פאדי להתלוות לנערה, הצליחה למנוע אסון גדול".

ד"ר דוד זלוטניק, המנהל הרפואי של טרם, מסביר כי במקרה של חשד לחנק אצל תינוקות, יש להזעיק עזרה באופן מיידי, משום שלזמן משמעות קריטית, ויש לפעול מהר ככל הניתן. חשוב לו להדגיש בפני ההורים כי אם לא ניתן לראות את הגוף הזר, אין לנסות ולהוציא אותו באמצעות האצבעות, שכן פעולה זו עלולה דווקא לדחוף אותו יותר עמוק. במידה והתינוק משתעל, אין לנסות ולבצע היימליך (פעולה לפתיחת נתיב אוויר חסום תוך הגברת הלחץ בחלל הבטן ובבית החזה). "שיעול הוא סימן שיש כניסת אוויר כלשהי, כלומר, מדובר בחסימה קלה של נתיבי האוויר, ופעולת השיעול בעצמה עשויה לסייע בהוצאת הגוף הזר". לדבריו, יש לבצע היימליך רק במקרה של חסימה מוחלטת, ורק על ידי מי שעבר קורס עזרה ראשונה, או בהדרכה של מגישי עזרה ראשונה טלפונית. הד"ר מסכם ואומר כי "כרופאים, נעדיף תמיד למנוע את האסון מלטפל בו. יש להקפיד להרחיק מהישג ידם של תינוקות, חפצים קטנים, ודברי מאכל כמו ענבים שלמים, סוכריות ופופקורן".