לפני כחודשיים דיווחנו על עכברושים ועכברים שמסתובבים במקומות רבים ברחבי העיר, ועל חשש התושבים מפני נשיכות. שלשום (יום ג') התממש החשש כאשר שרה, פעוטה כבת שנתיים, ננשכה בזמן שישנה בביתה. קרוב משפחתה סיפר ל- mako בריאות כי היא אושפזה וטופלה במרכז הרפואי מעיני הישועה, כדי לוודא שאינה מפתחת זיהום עקב הנשיכה.
מרינה תמיר, ד"ר לפרמקולוגיה קלינית ומומחית לזיהומים במכללה האקדמית רמת גן טוענת כי עכברים ועכברושים נמצאים בכל הארץ, אך בבני ברק קיים ריכוז גבוה במיוחד שלהם. הסיבות לתופעה, לדבריה, הן בעיקר בעיות של ביוב ומזון שנזרק ברחובות. "התשתיות בבני ברק ממש על סף קריסה. החיות האלה מחפשות בעיקר אוכל ומים. הן עלולות לנשוך, וכך להעביר את חיידק האי-קולי הקשה. החולדות מעבירות גם פרזיטים וחיידקים אלימים הקשורים בצואה. מה שבעייתי זה בעיקר המגע שלהן עם מזון. אם הן נוגעות באוכל והוא נאכל ע"י בני אדם, הן עלולות להעביר גם סלמונלה שלרוב מגיעה מצואת החולדות, גורמת לשלשולים דמיים ופוגעת בקיבה".
יתרה מכך, ד"ר תמיד מציינת שנשיכה מחולדה עלולה להיות מסוכנת במיוחד. "היא עלולה להעביר כלבת, אי-קולי, צהבת זיהומית מסוג E ואת מחלת הטיפוס. ישנם 50 סוגי חיידקים שהחולדות מעבירות בעת נשיכה או מגע. אחרי נשיכה של חולדה או עכבר חייבים לעשות חיסון טטנוס תוך כמה דקות, אחרת זה עלול לגרום לשיתוק. אני מציעה לתושבי בני ברק ולכל אחד בעצם, לוודא שהוא מחוסן ושהחיסון בתוקף".
בנוסף, היא מציעה לנקוט אמצעי זהירות שעשויים לצמצם את התופעה. "יש לבצע סגירת פתחי ביוב, סידור צנרת, הרחקת מקורות מים, אטימת חורים בקירות ובתקרה בבתים, הימנעות מזריקת שאריות מזון ברחובות ושמירה כללית על ניקיון והיגיינה".
ווואו וואוו כזה עוד לא ראיתם! צולם לפני חצי שעה. בני ברק בתפארתה. ותודה רבה לראש העיר הרב רובינשטיין. קרדיט צילום: דוד עובדיה pic.twitter.com/z9qLDO4O3o