מ', צעירה המתגוררת באשדוד, ניגשה לפני כשנה וחצי לסניף של חברת 'א.מ.ל אמריקן לייזר' וביקשה לעבור טיפול להסרת שיער מגופה. היא נפגשה עם נציגה של החברה והתריעה בפניה כי היא רגישה מאוד לכאבים. מ' הוזמנה לקבל טיפול ניסיוני באמצעות מכשיר 'קנדלה' (מתאים לאנשים בעלי סף כאב נמוך), ואכן המכשיר לא הסב לה כאבים חזקים ולכן החליטה לרכוש את חבילת הטיפולים במכשיר זה ושילמה סכום של 5,953 שקל ללא הגבלת טיפולים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אלא שבמפגש הראשון מ' קיבלה טיפול במכשיר חלופי. כתוצאה מהטיפול סבלה מכאב חזק מאוד וכן נגרמו לה כוויות. "אחרי הטיפול הזה שבו נגרמו לי כוויות התברר שבכל הסניף יש מכשיר אחד של 'קנדלה', וכשניסיתי לברר מדוע לא השתמשו בו לטיפול שלי נאמר לי שאני צריכה לחכות בתור", קבלה מ', "הטיפול במכשיר החלופי גרם לי לכוויות ולכן ביקשתי להפסיק את הטיפולים ולקבל את הכסף בחזרה". לדבריה, היא התנתה את קבלת הטיפולים להסרת השערות באמצעות מכשיר הקנדלה אבל בפועל השתמשו במכשיר חלופי. "פניתי לסניף ואמרתי למנהלת שעמה חתמתי על ההסכם שאני מוכנה להמתין עד שמכשיר הקנדלה יתפנה כדי לקבל בו את הטיפול, אבל המנהלת צעקה עליי ואמרה שלא אקבל טיפול במכשיר הזה. הייתי המומה", ציינה.

בכתב תביעה שהגישה נגד אמריקן לייזר לבית המשפט לתביעות קטנות באשדוד היא תבעה לקבל את כספה בחזרה בתוספת פיצוי על עוגמת נפש. לדבריה, פנתה פעמים רבות לשירות הלקוחות של החברה בעניין ולא זכתה לקבל שום מענה.

החברה הגישה כתב הגנה ובו הכחישה את טענותיה של מ' בנימוק שמעולם לא התחייבה בפניה שהיא תעבור את הטיפולים במכשיר הקנדלה וכן את העובדה שנגרמו לה כוויות. לטענת החברה מדובר לכל היותר בתופעות לוואי מהשימוש במכשיר החלופי.

עוד ב-mako בריאות:
>> סנטר כפול: למה זה קורה ואיך נפטרים ממנו?
>> רמת ויטמין D נמוכה מעלה סיכון להידבק בקורונה
>> שרד את הקורונה – אך נותר ללא אצבעות ידיו

הרשמת הבכירה, אירנה רוזן קבעה בפסק הדין כי בסירוב של נציגת הסניף של אמריקן לייזר להמשיך לעשות שימוש במכשיר הקנדלה יש משום הפרת הסכם ובנסיבות העניין מ' זכאית לבטל אותו ולקבל פיצוי. עוד ציינה כי החברה חטאה כלפי מ' שלא השיבה לפניותיה. הרשמת פסקה כי אמריקן לייזר תשלם ל-מ' פיצוי של 6,450 שקל.