רופא לונדוני וקרוב משפחה של קורבן טרור מהתקיפות האחרונות של חמאס, כונה ב"יום הזעם" של חמאס, "רוצח תינוקות" על ידי רופא אחר בבית חולים באנגליה שבו הוא עובד.

הרופא שהיה מעורב בעימות מילולי שהתרחש בחדר הקפה של בית חולים, ניהל שיחה עם עמית שידע על קשריו הקרובים עם ישראל, ושאל אותו לשלומו. הוא החל לספר לעמיתו על קרוב משפחתו שנפל קורבן לפיגועי הטרור של חמאס. לפתע, לדבריו, קטע אותם רופא זוטר ממוצא אוסטרלי-עיראקי שאמר שהוא תומך בחמאס. "למעשה חשבתי שהוא צוחק בהתחלה כי זה היה כל כך קיצוני. שאלתי אותו אם הוא באמת מתכוון למה שהוא אומר, ואם הוא באמת רוצה להגיד את זה בפומבי", מספר הרופא היהודי. "ואז הבנתי ואמרתי, אתה לא צוחק, נכון?, והוא אמר שלא, ושלא יכולה להיות מדינה יהודית. ואז הוא קרא לי 'רוצח תינוקות'".

בבית החולים מתנהלת כעת חקירה סביב המתקפה המילולית, בעוד הרופא המדובר מכחיש את הנאמר. בתוך כך, אנשי מקצוע מתחום הבריאות באנגליה מדווחים על מגמת הסלמה אנטישמית ברחבי המדינה. עד כה, לפחות 14 רופאים הצהירו, בתגובה לסקר שהושק אמש על ידי קבוצת הרופאים הבריטית נגד גזענות, כי הם חוו באופן אישי אנטישמיות מעמיתים מקצועיים בתחום הבריאות בבריטניה ושמספר זה צפוי לעלות.


אנטישמיות הולכת וגוברת

במכתב פתוח למעסיקים של כל אנשי שירותי הבריאות בבריטניה, קבוצת הרופאים הבריטית נגד גזענות מתארת כי חלק מהרופאים "חוו אנטישמיות הולכת וגוברת מצד עמיתים למקצועות הבריאות בבריטניה, הן באינטרנט והן באופן אישי, מה שגורם לרמות הולכות וגדלות של דאגה ופחד, לא רק לעצמם, אלא גם לבטיחות החולה.
במכתב נכתב כי "בהתחשב בעובדה שחמאס הוא ארגון שמוגדר מחוץ לחוק בבריטניה, יש להפיץ הודעה ברחבי שירות הבריאות הלאומי, ה-NHS וכל ספקי שירותי הבריאות, שתזכיר לצוות כיצד להגיב "אם עובדים עוברים הטרדה או בריונות כולל אותם עמיתים המפגינים דעות והתנהגות קיצוניים".

מפגינים פרו ישראלים מול מפגינים פרו פלסטינים (צילום: אריאל אילוז)
הסלמה כללית באנטישמיות המורגשת|צילום: אריאל אילוז

המכתב הפתוח מגיע במקביל לתלונה של מגוון רופאים מוסלמים וארגונים מוסלמיים, שאמרו כי הם "מודאגים מאוד לראות תקשורת ממספר מטריד של מנהיגי NHS החולקים נרטיב חד-צדדי ואינם משקפים את השפעת הסכסוך על חיי חפים מפשע בשני הצדדים, על ידי הנחה ואי-אזכור של הקורבן הפלסטיני וההתקפות על השטחים הפלסטיניים הכבושים".

נראה כי חלק גדול מהמקרים מתרחש באינטרנט, אם כי רופא אחד דיבר על פקידת קבלה שהתבטאה כי "היא לא ריחמה על יהודים, כי הם חוגגים בפסח הרג של תינוקות במצריים". במרפאה אחרת, רופא אמר ל-Jewish News כי אחת מפקידות הקבלה לבשה חולצה עם הכיתוב "תמכו בפלסטינים", אף שלדבריו יש זמן ומקום ללבוש חולצות עם סיסמאות.

יועץ שעובד בבית חולים בצפון אנגליה, דיבר על "הטרדה רועשת ואגרסיבית מאוד" בקבוצת הפייסבוק של רופאות אימהות, בכל פעם שקורה משהו במזרח התיכון. "אם מישהו מטיל ספק בהתקפות על ישראל, יש מיד תגובה ש'אם אתה לוקח את אדמתנו, אז מגיע לך', או אזכור של 'רצח עם' ו'אפרטהייד'". היועץ ציין גם חבר קבוצה פרו-פלסטיני קיצוני שפרסם שוב ושוב טקסט שנוי במחלוקת, תוך שהוא מסיר תגובות שלא נראו לו. "כתבו שם למשל שהצבא הישראלי הורג תינוקות. התחושה היא של בריונות והמנהלים נתנו לזה לקרות".

עוד ציין, כי במקרים רבים רופאים יהודיים פשוט מעדיפים להימנע מהתבטאויות מילוליות "למען בריאותם הנפשית", ולכן בקרב קבוצות כאלה יש רק דעות קיצוניות.