חצי שנה לאחר שהודיעה לעולם כי היא חולה במחלת הסרטן, הנסיכה מוויילס בישרה לאחרונה על חדשות משמחות, לפיהן סיימה עם הטיפולים הכימותרפיים. "כשהקיץ מגיע לסיומו, אני לא יכולה לספר לכם איזו הקלה זו לסיים סוף-סוף את טיפולי הכימותרפיה שלי", שיתפה בעמוד האינסטגרם שלה. והוסיפה: "תשעת החודשים האחרונים היו קשים להפליא עבורנו כמשפחה".

פרופ' גיל בר סלע, מנהל המרכז האונקולוגי 'בית שולמית' במרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית, ויו"ר האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה, מנסה לספק הסבר רפואי לעניין: "באופן כללי, בלי להכיר את הפרטים הרפואיים של המקרה הספציפי של מידלטון, כשמדובר בגידולים כמו סרטן השד, סרטן המעי הגס, ולפעמים סרטן ריאה; לאחר ניתוח להוצאת הגידול נותנים לחולה טיפולי כימותרפיה בין שלושה לשישה חודשים, במטרה להפחית את הסיכוי לחזרת הסרטן".


לפי ההסבר שלו, גם כאשר הגידול הוסר בניתוח, ישנם תאי סרטן שכבר עזבו את הגידול הרבה זמן לפני הניתוח והם יכולים להישאר 'רדומים' בגוף ולהתפרץ או לגדול בשלב מאוחר יותר בשנים שלאחר הניתוח. "מתן כימותרפיה מניעתית מורידה את הסיכון הזה, אומנם לא באופן מוחלט, אבל היא מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכוי הסטטיסטי לחזרת המחלה. במקרה המדובר, לפי הדיווחים הגידול אכן הוסר ומטרת הכימותרפיה היא מניעתית, ולכן היא מסתיימת לאחר כחצי שנה".

הפרופ' מסביר כי השלב הבא עבור מטופלים שעברו הן ניתוח להוצאת הגידול והן טיפולי כימותרפיה, הוא התאוששות ומעקב, בתקווה שהמחלה לא תחזור. "העובדה שכימותרפיה ניתנה למשך שישה חודשים לאחר ניתוח בטן, קרוב לוודאי מעידה על כך שכרגע אין בגופה של מידלטון מחלה פעילה ושהטיפול המניעתי הושלם. יש לקוות שהמחלה לא תחזור".