סטודנטית בת 22 מבריטניה הצליחה להתגבר על מחלת האנורקסיה - וכעת היא משתפת את התהליך שעברה, מתת-משקל לאורח חיים בריא, בתקווה לעזור לאנשים אחרים שסובלים מהמחלה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אמלי לואיס, סטודנטית לפסיכולוגיה מהאדרספילד הרגישה שהיא "שמנה ומכוערת" ושירידה במשקל תסייע לה להשתלב יותר.  בהתחלה היא הייתה מבקרת יותר ויותר בחדר הכושר ואז החלה האובססיה שלה לאוכל. התפריט היומי שלה כלל דגני בוקר דיאטטיים, חומוס עם פריכיות אורז, סלט ופרי.

כשהמשקל שלה הגיע ל-31 קילו, אמלי מספרת כי הייתה מתלבשת בבגדי ילדים וניסתה לחיות "חיים רגילים". "תמיד היה לי קשה להשתלב וכשלכל החברות שלי היו בני זוג ולי לא, התחלתי לחשוב שזה בגלל שאני שמנה ומכוערת", סיפרה לדיילי מייל.

כשסבלה מתת-משקל, אמלי מספרת כי היה לה קר כל הזמן אך היא סירבה לשתף פעולה עם הטיפול כיוון ששכנעה את עצמה שאנשים רק מנסים להרוס את חייה. "כשהייתי חולה, לא האמנתי שהייתה לי בעיה. אני באמת ובתמים האמנתי שאני יכולה לשמור על המשקל הזה ועדיין לחיות חיים די נורמליים. לא רציתי להיפטר מהפרעת האכילה שלי". בשלב מסוים אמלי טענה שהיא טבעונית כדי שאנשים לא ישאלו אותה למה היא אוכלת רק "אוכל נקי", פירות וירקות.


עוד ב-mako בריאות
>> איך הרסנו את המערכת החיסונית של הילדים שלנו
>> מגפה? בשבועות האחרונים נרשמה התפרצות שעלת
>> הסלפי שהסעיר את הרשת וחולל שינוי בעולם

השתקמה בזכות האינסטגרם

נקודת המפנה של אמלי קרתה כשהיא נחשפה לחשבונות אינסטגרם של נערות ונשים אחרות שתיעדו את תהליך ההחלמה שלהן מהפרעות אכילה והיוו בשבילה השראה. "אני זוכרת ששכבתי במיטה והרגשתי שאני הולכת למות והבנתי שלא השגתי כלום בחיים – ושזו לא הדרך שבה הסיפור שלי אמור להיגמר. זה שינה משהו בראש שלי וידעתי שאני צריכה להתחיל להילחם ולהראות לעולם מי אני אמורה להיות", סיפרה. למרות שבמהלך השיקום מצבה התדרדר חזרה כשבע פעמים, אמה של אמלי לא הפסיקה להאמין בה והייתה מוכנה לעשות הכול כדי לעזור לה.

אמלי כעת אוכלת שש ארוחות ביום המסתכמות ב-2,800 קלוריות והיא מרימה משקולות בחדר כושר. כעת היא עומדת על משקל תקין של כ-57 ק"ג. "החלק הכי קשה בשיקום היה ללכת נגד כל מה שהאמנתי בו בשש השנים האחרונות. ההתגברות על המחלה הפכה אותי חזקה יותר מנטלית ואני רואה את העולם בעיניים אחרות".

בעקבות חשבונות האינסטגרם שהיוו בשבילה השראה, גם אמלי מנהלת בימים אלה חשבון אינסטגרם שמתאר את התהליך שעברה ומטרתו לחזק נערות אחרות שנאבקות גם הן בהפרעות אכילה. "אנורקסיה גורמת לך להאמין שאתה לא יכול להשתפר, שאין שום דבר לא בסדר איתך. הדרך הטובה ביותר להתגבר על המחלה היא להבין שהמחשבות הללו לא מייצגות אתכם ושהן נגרמות על ידי משהו אחר שהוא לא חבר שלכם. החיים קצרים מדי ואנחנו חיים רק פעם אחת, אז אל תבזבזו את חייכם ותתנו להפרעת אכילה לשלוט עליכם", מסכמת אמלי.