ידוע כי אנשים שסובלים ממחלות רקע עלולים להימצא בסיכון גבוה יותר להיפגע מנגיף הקורונה, אך לרוב ניתן דגש על אנשים הסובלים מאסתמה, סוכרת ואנשים מבוגרים יותר. אך כעת, רופאים בסין שהיו מעורבים בטיפול בנדבקים בנגיף הקורונה מאז ינואר, טוענים כי ייתכן מאוד שגם אנשים הסובלים מיתר לחץ דם עשויים להיות בסיכון גבוה יותר למוות כתוצאה מסיבוכים של מחלת הקורונה.
"ממה שנאמר לי על ידי רופאים אחרים ומהמידע שראיתי בעצמי, בין כל מחלות הרקע, יתר לחץ דם הוא גורם מסוכן משמעותי", הסביר ד"ר דו בין, אחד המומחים הבכירים ביותר לטיפול נמרץ בסין. "אמנם טרם פורסמו מחקרים על זה, אנחנו מאמינים שלחץ דם גבוה עלול להיות גורם חשוב בהתדרדרות מצבם של מטופלים", אמר בראיון טלפוני ל-Bloomberg.com.
להתמקד באנשים מבוגרים ובאנשים שסובלים מיתר לחץ דם
בתור רופא שטיפל במספר רב של אנשים שנפגעו מנגיף הקורונה בווהאן, העיר שבה פרצה המגפה, הוא הבחין בכך שמטופלים רבים עם בעיית לחץ דם גבוה נוטים להיפגע מהנגיף יותר, רבים מהם מתים כתוצאה מסיבוכים של מחלת הקורונה.
מתוך קבוצה של 170 מטופלים שמתו במהלך חודש ינואר בווהאן מנגיף הקורונה – הגל הראשון של קורבנות הווירוס, כמעט חצי מהם היו עם רקע של לחץ דם גבוה. מומחים ומדענים ברחבי העולם ממשיכים לבצע מחקרים כדי להתחקות אחר מאפייני המחלה ולהבין אותה טוב יותר, בתקווה שזה יסייע למגר את המגיפה הכלל-עולמית. הבנת גורמי הסיכון יכולה לסייע לנו להגן על אוכלוסיות פגיעות ובכך למנוע מקרים נוספים של הידבקויות ומקרי מוות.
עוד על נגיף הקורונה:
>> חדשות מעודדות מסין: בן 100 החלים מקורונה
>> נחשף: נגיף הקורונה עבר מוטציה וכעת יש 2 זנים
>> האם מספר הנדבקים ברוסיה גבוה יותר ממה שדווח?
בעוד שנראה כי לאחרונה ישנה דעיכה במספר הנדבקים בסין, בשאר העולם הנגיף ממשיך להתפשט ולהגיע למדינות נוספות. רק היום פורסם על מחקר אמריקאי, לפיו נשאי הנגיף יכולים להדביק אחרים גם ללא הופעת תסמינים – מה שעלול להוביל לפוטנציאל הדבקה משמעותי ביותר. "אנחנו נשים עין על אנשים מבוגרים ואנשים עם לחץ דם גבוה. הם גורם ההתמקדות העיקרי", מסכם ד"ר דו.