כבר יותר מעשור מייגן ברנרד לא לבשה חצאית או שמלה כי חששה ממה שיגידו עליה. ברנרד, בת ה-24, סובלת ממצב נדיר של הצטברות נוזלים והתנפחות של רגלה הימנית. ההקנטות שחוותה בבית הספר גרמו לה לאובדנות, והיא נאלצה להסתיר את המצב שלה גם מבן זוגה.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
המצב שהיא סובלת ממנו נקרא לימפודמה, או חסימה לימפתית. מה שקורה במצב הזה הוא הצטברות של נוזלים והתנפחות רקמות בשל בעיה במערכת הלימפתית, מה שמעלה את הסיכון להזדהמות האזור. בפועל, זה אומר שהיו לברנרד כ-3 ליטרים של נוזלים עודפים ברגלה. זה כל כך השפיע עליה שהיא אפילו כתבה מכתב התאבדות בו היא הצהירה שהיא הולכת "לסיים עם זה".
![תסמונת נדירה ברגל (צילום: Ruaridh Connellan/ Barcroft USA)](https://img.mako.co.il/2016/02/09/Bigfoot1_g.jpg)
אבל כעת היא נמצאת במקום טוב יותר, והיא אפילו מדגמנת כדי לעורר מודעות לבעיה ולהוות השראה לשאר האנשים הסובלים מהמצב הזה. לאחר שהחליטה להיחשף, היא מרגישה נוח יותר לדבר על העבר שלה. "כשאני והחבר שלי היינו יושבים זה לצד זה, הייתי שמה שמיכה עבה בינינו כדי שהוא לא יוכל להרגיש כמה שהרגל שלי קשה", היא מספרת. "היינו ביחד שנתיים, ולא היה לו שום מושג עד שהחלטתי להיחשף בפומבי עם זה".
![תסמונת נדירה ברגל (צילום: Ruaridh Connellan/ Barcroft USA)](https://img.mako.co.il/2016/02/09/BigFoot4_c.jpg)
מדוע היא החליטה לחשוף את עצמה לאחר כל הזמן הזה? משום שהיא לא רוצה שנשים אחרות יעברו את המצוקות שהיא עברה. "הלוואי שכשאני הייתי נערה הייתי יודעת שיש מחלה כזאת, ושאנשים חיים איתה והכל בסדר", היא אומרת. "מאז שנחשפתי עם זה, אני מרגישה הרבה יותר מאושרת. זה ממש דיכא אותי שהייתי חייבת להסתיר את עצמי כל הזמן, מגיל 15 כשגיליתי את זה, הרגשתי שהחיים שלי נגמרו".
![תסמונת נדירה ברגל (צילום: Ruaridh Connellan/ Barcroft USA)](https://img.mako.co.il/2016/02/09/BigFoot2_g.jpg)
(מקור)