שיראל גולן, ניצולת הטבח במסיבת הנובה, נמצאה היום (ראשון) ללא רוח חיים בביתה במושב פורת בשרון, ביום הולדתה ה-22. אמה, יפה גולן, סיפרה ל-mako בריאות, "כל הנובה הזו נפלה עלינו, היינו חסרי אונים, נופלים בין הכיסאות. כמה ניסינו לטפל ולטפל".

לדבריה, שיראל התמודדה עם פוסט טראומה אך לא קיבלה מענה מספק מהגורמים האחראים. בשנה האחרונה טופלה על ידי "איזון ארנה" - מרכז לתמיכה נפשית ושיקום בסיבסוד מלא ע”י עמותת “כפר איזון”, שהוקם כדי לתת סיוע וטיפול מקצועי לשורדי המסיבות ובני משפחותיהם.

"שכרנו לה אוטו כדי שהיא תוכל להגיע למפגשים, נתנו לה המון כלכלית ונפשית, מיוני האחרון יצאתי לפנסיה כדי להיות איתה, ניסיתי לשמור עליה. היא הייתה הולכת למרכז שלוש פעמים בשבוע, היו להם פעילויות, פסיכולוגים, יוגה. הם עשו הכל מהלב, מקום שהיה כמו בית חם, מחבק ואוהב". היא מוסיפה כי בחודש האחרון מצבה הנפשי של שיראל התדרדר. "היא פשוט כבתה. היא לא הלכה למפגשים, לא הצלחנו לשכנע אותה. בשבת האחרונה האחיינים שלה באו אליה, היא כל כך אוהבת אותם, אבל היא אפילו לא יצאה אליהם כדי להיות איתם".

איל, אחיה של שיראל הוסיף כי "היא הגיעה למצב של דיפרסיה. היא אושפזה פעמיים בבית חולים לב השרון בפרדסיה כי אף אחד מהמדינה לא הסתכל עליה. לא הכירו בה כנפגעת פוסט טראומה מאירועי הנובה. המדינה רצחה את שיראל. בסוכות, יום חמישי האחרון, ישבנו בסוכה ושאלתי איך היא מרגישה. היא אמרה שהיא בסדר. נתתי לה חיבוק ונשיקה. לא העליתי על דעתי שזה יהיה חיבוק ונשיקה אחרונים".

הבוקר (ראשון), הייתה אמורה שיראל לנסוע עם הוריה לכותל לברכת הכוהנים. "היא אמרה שהיא לא רוצה לבוא, אבל אני ובעלי בכלל לא חשדנו. בערך בשעה שתיים גיסי התקשר אלי ואמר לנו להגיע מהר", אומרת אמה. "לא הבנו בבירור מה קרה, אבל שמענו את אחד האחיינים ברקע צועק. לקח לנו שעה וחמישים דקות להגיע הביתה, וכבר לקחו אותה, לא הספקתי לראות אותה, חבל לי על הילדה היפה שלי. מי יחזיר את הבת שלי עכשיו. כל השנה הזו גמרה לי את המוח, את הנשמה ואת הגוף. חיפשנו מכתב אבל היא לא השאירה".

אחיה ציין כי לאחר ששיראל לא ענתה לטלפון, ניסתה המשפחה להשיג אותה ללא הצלחה. "הם התקשרו לאקס שלה וביקשו שיילך לבדוק מה קורה איתה. הוא הגיע אליה וראה שהיא שמה קץ לחייה".

יפה מפנה אצבע מאשימה לרשויות הרווחה ואומרת כי "היו לשיראל בעיות עד שקיבלה את הכסף, את המענק שהגיע לה. הכל נפל עלינו. במשרד הרווחה היה בהתחלה עובד סוציאלי שטיפל בה, אבל הוא עזב. שוחחתי עם העובדת הסוציאלית שטיפלה בשיראל לפני שלושה שבועות. היא אמרה שבגלל ששיראל מתבגרת, היא לא יכולה להגיע בכוח אם שיראל לא מעוניינת בעזרה. שאלתי אותה 'למה אתם מחכים? שהיא תתאבד? העיקר לשבת ליד השולחן למלא טפסים לשים במגירה ושלום על ישראל. צריך לצאת לשטח. העובד הסוציאלי שטיפל בה בא לפה, הייתה הולכת אליו והיה אכפת לו. לא עו״סים שעושים וי. חששתי שזה מה שיקרה". שיראל הותירה אחריה זוג הורים וארבעה אחים, מועד הלווייתה טרם פורסם. 

משרד הרווחה והביטחון החברתי בתגובה: "משרד הרווחה מביע כאב עמוק על מותה בטרם עת של שורדת הנובה, ומשתתף בצער המשפחה וצערה של קהילת נובה כולה. שורדי המסיבות מתמודדים עם אתגרים רבים ומורכבים בתהליכי השיקום והריפוי. המשרד יחד עם קרנות הביטוח הלאומי ושותפים נוספים וביניהם עמותת "נובה", מעניק מעטפת ליווי ותמיכה לשורדי המסיבות במגוון רחב של מענים במסגרת תכנית 'יובלים'.

אנו קוראים לשורדי המסיבות ובני משפחותיהם הזקוקים לסיוע, לפנות למוקד 118 של משרד הרווחה 24/7, למחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות או באמצעות האתר - 'עטופים באור' המרכז את המידע והסיוע הממשלתי לשורדי המסיבות מהשבעה באוקטובר

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:• ער"ן - בטלפון 1201*• לאתר של סה"ר