בין חג לשבת ובין ארוחה משפחתית לסעודה חגיגית נוספת, יש גם לא מעט זמנים בחודש הנוכחי שלא בא לנו לבקר יותר מידי במטבח ובוודאי שלא להפשיל שרוולים, לקצוץ, לשטוף, לבזוק ולהמתין באפס סבלנות. היכולות הקולינריות שלנו נשמרות לערבי החג ולקינוחים המפונפנים שנציג קבל עם ואורחים, בין לבין, זה זמן לנוח ולתכנן מה בא לנו לבשל לארוחת חג הבאה וזאת שלאחריה.

פינוק במטבח לא אומר ג'אנק פוד. גם לא בהכרח להזמין משלוח. יש לא מעט מאכלים שבוודאות נמצאים אצלכם במטבח באופן קבוע ואתם תופתעו לקרוא עד כמה קל להכין אותם ולשמור במינימום השקעה על בריאות הגוף והנפש גם יחד.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

  1. סלט יווני
    בשביל לקבל בצלחת סלט יווני עשיר ומתובל מספיק לעבור טיול קצר במחלקת הירקות בסופר + ביקור במקרר של הגבינות. הנה מתכון לסלט יווני אמיתי שטומן בחובו את כל אבות המזון החיוניים. חשוב! הקפידו על חיתוך של הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות כמה שאפשר.

    תמיד אפשר לשדרג עם רוטב כיפי:

  2. לביבות שיבולת שועל
    אפשר לנשנש שיבולת שועל עם חלב במיקרוגל ואפשר טיפ טיפה להשקיע יותר עם אגוזים, פירות ותבלינים. שיבולת שועל נחשבת למזון על והיא מפוצצת בחלבון, סיבים תזונתיים וגם, מקור לא רע לסידן ומגנזיום. ככל ששיבולת השועל שלכם תהיה עשירה בתוספות כך הערך הקלורי שלה יעלה. וגם, מתכון קליל של לביבות כרובית עם כוס פתיתי שיבולת שועל.

    אם אתם אוהבים את הדייסה שלכם חמצמצה, תוספת של תפוחים זו בחירה מעולה.

    מנה בריאה (צילום: unsplash)
    אי אפשר לשחק כל היום במטבח|צילום: unsplash


    עוד ב-mako בריאות:
    >> כל היתרונות הבריאותים של הדבש
    >>מה תורם לקמטים על הפנים?
    >> מדענים: צפויה ירידה דרמטית במספר הנשים בעולם
  3. טונה
    לא רק ארוחה צבאית עשירה – טונה מכילה נוגדי חמצון רבי עוצמה, שומרת על כליות בריאות ואפילו מגבירה את תפקוד המוח ואת הביצועים הקוגניטיביים. אם בא לכם קצת להשקיע, תוכלו להכין קציצות טונה מעולות ב-20 דקות קלילות של עבודה, למתכון.

  4. חביתה ללא מחבת
    זה לא מסוכן, מהיר יותר מלהכין קפה וזה כנראה המתכון הכי קל להכנה שראיתם. אם בא לכם את זה בגרסה קשה, זה גם אפשרי, כל ההוראות כאן.

    אם אתם לא כל כך סומכים על עצמכם, תעקבו אחרי הסרטון הבא:



    חופן גבינה צהובה על המקושקשת תשדרג את האירוע המאולתר לארוחת מלכים של ממש.
  5. אטריות בוטנים
    כריכי חמאת בוטנים הם הפיתרון הקל והמובן מאליו במטבחו של העצלן אבל אפשר בקלי קלות לשדרג את הארוחה עם כל סוגי האטריות - קרות או חמות, העיקר תדאגו לכמות נדיבה של חמאת בוטנים + שברי בוטנים מעל. זה גם מוריד לחץ דם ואפילו עלול לשפר את מצב הרוח.   

    אכילה יומיומית של כ-2-3 כפות של חמאת בוטנים כוללת כ-170 קלוריות של בריאות.
  6. קוסקוס
    הידעתם שיום שלישי נחשב ליום הקוסקוס? בתוניס כל המאפיות היו סגורות בימי שלישי והקוסקוס היה התחליף היחידי לפחמימה. אז הנה עוד פחמימה בריאה, ולא רק לימי שלישי, שלא תצטרכו להשקיע בה כמעט כלום חוץ ממים בקומקום כדי לשבוע. תשתדלו להוסיף מעל  כמה שיותר ירקות. למתכון טריפוליטאי מהיר של קוסקוס.

    ב-100 גרם קוסקוס רגיל (לא מבושל) יש 77 גרם פחמימות (כולל סיבים תזונתיים), 13 גרם חלבון וגם ויטמין B3, סידן וברזל.

    תפוחי אדמה בחמאה ודבש (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
    תפוחי אדמה בחמאה ודבש|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
  7. תפוחי אדמה במיקרו
    אין פה איך לטעות. הסכיתו ועקבו אחרי השלבים הבאים. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, לא צריך לקלף. פורסים דק, מברישים את תחתית הכלי בכף שמן ומסדרים שכבה אחת של תפוחי אדמה. מזלפים שמן ומעט מלח גס. מפעילים את המיקרו בעוצמה גבוהה למשך 12 דקות עד שהם יהיו רכים. מומלץ לצפות בחמאה מכל הכיוונים. ממתק מושלם לארוחת ביניים או כתוספת למנה עיקרית.

    100 גרם של תפוח אדמה מכיל כמעט מחצית מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C.