אין ספק שנשירת שיער היא אחת התופעות המטרידות ביותר, שמדירות שינה מעיני גברים ונשים כאחד. אם אתם סובלים מהבעיה, ודאי יצא לכם להיתקל בסברות שונות לגבי פעולות שעלולות להחמיר או לתקן את המצב. כדי להבין האם יש בהן אמת, פנינו לפרופ' אבנר שמר, רופא עור בכיר בשיב"א תל השומר ומחבר הספר "עובדות מול מיתוסים ברפואת העור". התשובות לפניכם:
שימוש בשמפו ייחודי יפחית את הנשירה
ממש לא: אין קשר בין שימוש בשמפו כזה או אחר לבין נשירה. בקיצור - כדאי שתחסכו מראש את הכסף ולא תשקיעו אותו על מוצרים יקרים כמו שמפו נבט חיטה, שמפו אבוקדו או כל שמפו אחר שמתיימר לטפל בבעיה.
שימוש במייבש שיער גורם לנשירה
נכון חלקית: שימוש תדיר במייבש שיער שכולל משיכה אגרסיבית של השיער תוך שימוש בחום גבוה, עלול לגרום לתלישת השיער ובטווח הארוך גם לגרום להתקרחות באזורים מסוימים בקרקפת.
אם מגלחים את הראש השיער יצמח חזק יותר
לא נכון: גילוח אמנם גורם להרגשה שהשיער החדש צומח חזק ועבה יותר, אך זוהי רק תחושה מדומה, שצפויה לחלוף כשהשיער חוזר להיות ארוך יותר. בכל מקרה, גילוח אינו גורם לשינוי במספר הזקיקים.
כדי להימנע מנשירה כדאי להפחית בכמות החפיפות השבועית
לא נכון: שיער שאמור לנשור ינשור בכל מקרה. אפשר לחפוף פעם בשבוע או חמש פעמים ביום – התוצאה שתתקבל תהיה זהה.
נשירה היא לרוב גנטית
נכון: הגנטיקה משפיעה בעיקר על גברים, משום שלנשים יש יותר אסטרוגן – הורמון שמגן עליהן במידה מסוימת מפני נשירה. זו הסיבה לכך שכאשר קיימת ירידה דרמטית ברמת האסטרוגן, כפי שקורה למשל בגיל המעבר, סביר להניח שהאישה תחווה נשירה משמעותית יותר.
בשורה תחתונה - גם נשים וגם גברים יכולים להיות מושפעים מנשירת שיער גנטית, כך שאם יש לכם קרובי משפחה מקריחים, אתם בהחלט נמצאים בסיכון מוגבר.
יהודים מקריחים יותר
נכון: מפתיע ככל שזה ישמע, מסתבר שיש קשר מסוים בין הגן היהודי לבין נשירה.
לחץ עשוי להחמיר את תופעת הנשירה
ייתכן: עבודות מסוימות הראו שלחץ עשוי להגביר במידה מסוימת את הסיכוי לסבול מהתקרחות, בייחוד כשמדובר בהקרחה מסוג אלופציה, המופיעה במקומות שונים בקרקפת. עם זאת, אין מספיק מחקרים שיוכיחו את העניין באופן חד משמעי.
חבישת כובע גורמת להקרחה
לא נכון: אין שום קשר בין חבישת כובע לבין הופעת קרחת. יתרה מכך, בימי הקיץ החמים חשוב מאוד להגן על עור הפנים והקרקפת, וכובע הוא אחת הדרכים שמאפשרות זאת. כלומר - לא רק שפעולה זו אינה מזיקה, אלא שהיא חיונית לשם שמירה על עור בריא ומניעת סרטן.
אין שום תכשיר בעולם שמטפל בנשירה
לא נכון: תכשיר תרופתי ללא מרשם המכיל "מינוקסידיל" למשל, מוכח מחקרית כיעיל לטיפול בנשירת שיער והתקרחות מהסוג התורשתי בגברים ונשים. מדובר בתמיסה המיועדת להתזה על הקרקפת והתמדה בשימוש תביא להצמחת שיער הקרקפת.
כמו כן, ישנן תרופות לטיפול בנשירה הניתנות במרשם רופא בלבד.
*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.