תה נחשב לאחד המשקאות שכולם משבחים ומהללים בכל הזדמנות שיש, והמקורות הצמחיים שלו בהחלט מעלים את יתרונותיו. בכל זאת, אתר Science Focus מעלה כמה שאלות שלוגמי התה לא בהכרח חושבים עליהם לפני שהם מוזגים את המים החמים על התיון:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

יותר מדי תה זה בריא או לא?

התה מכיל בין היתר נוגדי חמצון טבעיים בשם פוליפנולים, שלהם יש לא מעט השפעות חיוביות על הגוף. כך למשל נמצא כי יותר משלוש כוסות תה ביום מסוגלות להפחית את הסיכון להתקפי לב. עם זאת, בתה יש גם קפאין – 40 מ"ג בכל כוס ליתר דיוק, כחצי מהכמות שיש בקפה – וצריכה מוגברת שלו זה כבר סיפור אחר. ההמלצה הגורפת היא לא לעבור את ה-8 כוסות ביום. כמו כן, בשנת 2013 אישה אמריקאית איבדה את כל השיניים שלה כתוצאה מהרעלת פלואוריד שנגרמה כתוצאה מכך ששתתה קנקן של תה קר (שבו 100-150 שקיקי תה) בכל יום במשך 17 שנה. אז כן, כמות מוגזמת כזו של תה אינה בריאה.

תיון (צילום: eriyalim, Shutterstock)
לסחוט או לא לסחוט?|צילום: eriyalim, Shutterstock

האם כדאי לסחוט את התיון?

מומחי תה מסבירים שסחיטת התיונים מסוגלת לשחרר יותר טאנינים - חומרים המיוצרים בצמח כאמצעי הגנה מפני מזיקים, שכן יש להם יכולת להיקשר לחלבון ולפגוע בתפקוד שלו. יש אנשים, בעיקר ברפואה האלטרנטיבית, שמאמינים כי לטאנינים תכונות אנטי ויראליות, אנטי חיידקיות, אנטי דלקתיות, נוגדות חמצון, עוצרות דימומים, מורידות נפיחויות ובצקות, מסייעות בריפוי פצעים פנימיים וחיצוניים ועוד. אלא שטאנינים נמצאו גם כמעכבי ספיגה של ברזל ממערכת העיכול אל מחזור הדם, ולכן לא מומלץ לשתות תה רגיל לאחר הארוחה. כך או כך, נוכחות טאנינים בתה עשויה לגרום לטעם שלו להיות מריר יותר, כך שלשיקולכם.

כמו כן, ראוי לציין שסחיטה היא לא הדרך היחידה לשחרר יותר טאנינים לתה, גם זמן השרייה גדול יותר של התיון במים יכול לעשות את העבודה. סחיטת התיונים למעשה רק מזרזת מעט תהליך השחרור שלהם שכן לא צריך לחכות שהם יתמוססו במים.

האם משקאות כמו קפה ותה מייבשים?

כשלעצמם לא, אבל נוכחות הקפאין היא הבעייתית כאן כיוון שמדובר בחומר שנחשב כמשתן. זאת למרות שבשנת 2016, מחקר שנערך בכמה אוניברסיטאות בריטיות מצא כי ההשפעות הקפאין שיש בקפה ובתה על התייבשות הגוף זניחות.

ערבוב של קפה או תה גורם לו להתקרר מהר יותר?

כן, אבל לא מספיק כדי ששווה לעשות את זה לאורך זמן. כפית מתכת בתוך כוס תה יכולה לשמש כמו רדיאטור ולהוליך חום לתוך האוויר. כך שאם מערבבים תה בצורה נכונה, למעשה מפזרים את מרכז הנוזל החם לקצוות הכוס, שם הוא מסוגל להתקרר מהר יותר. אלא שמחקרים הראו כי ערבוב אינטנסיבי של כוס תה למשך 10 דקות שלמות מקררת אותו ב-2 מעלות בלבד, בהשוואה לפשוט לתת לו להתקרר לבד מהאוויר. הדרך הפשוטה ביותר לקרר תה היא, ובכן, להוסיף לו נוזל קר כמו מים קרים או חלב.

עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות: זה הפרי הכי משמין של החורף
>
> חשבה ששכן מאיר בפנס לייזר וגילתה דבר נורא
>
> כך תנצלו את ארוחת הצהריים שלכם לירידה במשקל Edit item

מהי הדרך הטובה ביותר לשתות תה חם?

או במילים אחרות, האם כדאי לעשות פו? כדי להימנע מכוויות בחלל הפה, מומלץ ללגום את התה בצורה הכי רועשת שאפשר – כן, כזו שעושה רעש שמפריע לכל הסביבה. הסיבה היא שלגימה רועשת מכניסה כמות קטנה יחסית של הנוזל לתוך הפה, ומשלבת אותו עם הרבה אוויר שמקרר את הנוזל. האנרגיה התרמית של נפח הנוזל הקטן נמוכה, וכאשר היא מופצת בחלל הפה הרחב, אף אזור בפה לא מקבל כמות גדולה מספיק של נוזל רותח כדי שתיגרם כווייה. כמו כן, בשנים האחרונות נצפו ראיות לכך ששתיית משקאות רותחים מעלה את הסיכוי לסרטן הוושט, מכיוון שהנוזל החם פוגע ברקמות. הטמפרטורה המומלצת היא עד 65 מעלות. אז פווווווווווווווו.

>> בכל כוס תה יש מיליוני חלקיקי מיקרופלסטיק
>
> סורי: התיונים במשרד מזוהמים יותר ממושב האסלה