אנחנו אוהבות את הציפורניים שלנו ואוהבות לצבוע אותן בשלל צבעים, אבל אנחנו לא תמיד טובות בשמירה על הבריאות שלהן. למעשה, יש לא מעט טעויות שאנחנו עושות מדי יום מבלי לשים לב – שעלולות לגרום ליובש ואף לפטריות או זיהומים. אז הנה הטעויות – וכיצד להימנע מהן כדי לשמור על ציפורניים סופר בריאות וחזקות:
אתן משתמשות לעתים קרובות במסיר לק
אם אתן אוהבות להחליף צבע לק בתדירות גבוהה, אתן ככל הנראה גם מוצאות את עצמכן משתמשות לא מעט במסיר לק המכיל אצטון. הרכיב הפעיל במסיר לק הוא אמנם יעיל בפירוק פיגמנטים בלק ולכן הוא מרכיב נפוץ במסירי לק, אך הוא גם יכול להסיר מהעור ומהציפורניים את השמנים הטבעיים ששומרים עליהם. כלומר, הוא עלול להותיר את הציפורניים שלכן יבשות ושבריריות. אז בפעם הבאה שאתן קונות מסיר לק, ודאו שהוא ללא אצטון ו/או מיועד לעור רגיש.
אתן מתבשמות הרבה
מוצרים כמו בשמים וספריי לשיער יכולים להכיל לא מעט אלכוהול ולכן הם עלולים לגרום ליובש בציפורניים, מה שהופך אותן לפגיעות יותר ושבריריות יותר. אז מובן שאין צורך להימנע לחלוטין מבשמים (מי יכולה?), אלא בהחלט מומלץ לרחוץ ידיים לאחר שהתזתן על עצמכן.
אתן מסירות לעצמכן את העור שמסביב לציפורן
יש סיבה למה העור שבבסיס הציפורן נמצא שם. לפי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, הסרת העור שסביב הציפורניים יכול להזיק להן. הסיבה לכך היא שעור זה נועד להיות מעין מחסום שמגן על הציפורן מפני מזיקים כמו חיידקים ופטריות. כשאתן מסירות את העור, אתן עלולות לסכן את הציפורניים שלכן. אז במקום להסיר את העור שסביב הציפורן, נסו לדחוף אותו בעדינות אחורה, עם דוחף עור או בעזרת מטלית ועדיף לעשות זאת אחרי מקלחת חמה, כשהעור רך.
אתן משאירות הלק במשך שבועות
שכחתן להסיר את הלק שכבר הספיק להתקלף אחרי יותר משבוע שהוא על הציפורניים שלכן? זה ביג נו נו. אם הסרתן לק אחרי הרבה זמן שהוא עליכן וראיתן מעין כתמים לבנים על הציפורניים, סימן שהן התייבשו. אז כדי למנוע את המצב הזה, מומלץ להסיר את הלק ברגע שהוא מתחיל להתקלף או לאחר כשבוע. ואם מדובר בפדיקור אז מומלץ להסירו לאחר כשבועיים או שלושה.
>> ציפורניים מחוספסות: מה צריך לעשות?
>> 6 דברים שהציפורניים אומרות על הבריאות שלכם
>> הציפורניים נשברות? כדאי שתעשו את זה