הפטמה הנשית מעט יותר מעניינת מהפטמה הגברית, אולי כי היא תמיד מתחבאת מתחת לחולצה, אולי כי היא גדולה ומפותחת, יותר או אולי פשוט בגלל שאנחנו יודעים שיש לה שימוש. אז הנה כמה דברים שכדאי שתדעו על האיבר האהוב:
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. הפרשות מהפטמות
יש הפרשה שעלולה לצאת מהפטמות של נשים אם לוחצים אותן חזק מדי, וזה לא קשור להריון או הנקה. זה יכול לקרות אצל כל אישה. מה שכן, אם זה קורה בלי שהיתה לחיצה חזקה, ובמיוחד אם יש בהפרשה עקבות לדימום, כדאי שתיגשו אל הרופא בהקדם, משום שזה יכול להיות סימן לגידול סרטני, או לכל הפחות גידול שפיר או ציסטה.
2. פטמה שלישית
לפי ההערכות באמריקה, לפחות ל-20 אחוז מהאוכלוסייה יש פטמה שלישית איפשהו בגוף. למעשה, הרבה נגעים בעור שאנחנו עלולים לחשוב שהם שומות, הם למעשה עוד פטמה. אל תבינו אותנו לא נכון, זו לא ממש בעיה שיש לכם פטמה שלישית ואפשר להסיר אותה בקלות. כל התהליך לוקח חצי שעה, וההתאוששות היא מינימלית, אבל צריך לעשות בירור מקצועי ומקיף אצל רופא.
3. שפשפת פטמות
ספורט זה כיף והכל, אבל גם הפטמות שלכם יכולות לסבול אחרי אימון ארוך ואינטנסיבי. לפעמים, אחרי אימון הפטמות נהיות אדמומיות ומגרדות, לנשים זה משהו שיכול להיפטר עם חזיית הספורט הנכונה. אם המצב חוזר על עצמו ומלווה בהתקלפות של העור מסביב לפטמה כדאי לפנות לרופא, כי זו יכולה להיות גם אקזמה, או מחלת עור אחרת.
עוד ב-mako בריאות:
>> מתים מרעב? הנה 6 ארוחות הבוקר הכי משביעות
>> מעבדות לחירות: כך תצליחו לממש את המטרות שלכם
>> מתיחות וקפה שחור: 6 הטעויות שאתם עושים לפני האימון
4. פטמות שעירות
הבליטות הקטנות שמסביב לפטמות שלכם? זה זקיקי שיער. בכל אחת מהבליטות האלה יכולה להופיע שערה, גם לגברים וגם לנשים. אם זה נורא מפריע לכם, אפשר גם למרוט אותן. אם אתם חווים גירוד או כאבים באזור הזה, כדאי שתבדקו את העניין.
5. כאבי פטמות
הנקה יכולה לגרום לכל מיני שינויים בפטמה, ביניהם גם היסדקות העור וגרימת כאב פועם או צורב. אלו חלק מהשינויים שהגוף עובר לאחר הריון, וזה לרוב מסתדר. אם עבר זמן מה וזה עדיין לא משתפר, כדאי לפנות ליועצת הנקה או רופא שיעזרו עם העניין.
6. מגרות מינית גם גברים
(מקור)