אם יש דבר אחד שהוא משמעותי לבריאות שלנו, אבל רבים נוטים להתעלם ממנו – זו שינה טובה. אם אתם מהאנשים שאוהבים לטעון ש"שינה זה לחלשים" וגם אם אתם סתם חושבים שאתם זקוקים לפחות שעות שינה מאנשים רגילים, תמשיכו לקרוא. בעיות בשינה, כמו התעוררויות באמצע הלילה, יכולות להעיד על בעיות חמורות ולהוביל לבעיות בריאותיות מסוכנות. אז אם אתם מרגישים שהשינה שלכם לאחרונה לא רצופה, ייתכן שזה סימן לבעיות הבאות:

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

דום נשימה בשינה

מה שמדאיג במיוחד בדום נשימה בשינה, היא העובדה שרבים סובלים מזה, מבלי להיות מודעים לכך כלל. מדובר בתסמונת המתבטאת בהפסקות בנשימה במהלך השינה שפוגעות באיכות השינה, מובילות להתעוררות במהלך הלילה ולפיכך גם לתחושת עייפות מתמשכת. תסמונת זו יכולה להגביר סיכון ליתר לחץ דם ולשבץ מוחי ולכן חשוב לנסות לזהות את התסמינים. אם אתם סובלים מנחירות, מתקשים לנשום כשאתם מתעוררים, סובלים מכאבי ראש בבוקר או מתקשים להתרכז במהלך היום -  כדאי להיוועץ ברופא.

אינסומניה

רבים חושבים שאינסומניה מתבטאת רק בקשיי שינה, אך אינסומניה יכולה גם להתבטא בקושי לישון שינה רצופה. ד"ר טימות'י מורגנתלר מסביר לאתר מאיוקליניק, שהתעוררות כמה פעמים במהלך הלילה היא צורה של אינסומניה שלרוב מתרחשת כתוצאה מסטרס. החדשות הטובות הן שניתן לטפל בזה באמצעות שינויים באורח החיים ובהרגלי השינה.

 אישה ערה במיטה (צילום: shutterstock)
צורה של אינסומניה|צילום: shutterstock

ביעותי לילה

לא מדובר כאן בסיוטים, אלא במשהו חמור יותר. ביעותי לילה הם מצב דמוי חלום שבו החולם נראה במצוקה (צועק, בוכה, גונח) ואף יכול להיראות ער באופן חלקי, על אף שהוא למעשה ישן. החולם נראה במצוקה ולעתים יהיה קשה להעיר אותו מהחלום. במרבית הפעמים, הוא גם יתקשה לזכור על מה חלם. אם קרה לכם משהו דומה לזה, כדאי לבדוק זאת מול מומחה שינה.  

יותר מדי מסכים

האור הכחול הבוקע ממסכי הטלפונים, הטאבלטים והמחשבים שלכם, יכול לשבש משמעותית את השינה שלכם. מדובר באור המחקה אור יום טבעי ולכן הוא מבלבל את הגוף שלכם להישאר ער בשעות שאתם אמורים כבר להיות בין החלומות. נוסף לכך, גם איכות השינה עצמה יכולה להינזק אם השתמשתם במכשירים הללו לפני השינה. אז כדי למנוע מזה לקרות, הניחו את המסכים בצד לפחות 30 דקות עד שעה לפני שאתם נשכבים לישון.

גבר מסתכל בסמארטפון במיטה (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
ותרו על הטלפון שעה לפני השינה|אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק ומהר: זאת הפחמימה שהכי פוגעת בדיאטה
>> זאת תדירות הסקס שתשמור על הבריאות שלכם
>> אתם משתמשים בחפץ הזה כל יום והוא מסכן אתכם

חרדה או דיכאון

אצל אנשים מסוימים, חרדה ודיכאון יכולים להוביל לתשישות קיצונית ולתחושת עייפות מתמשכת, אצל אחרים הם יכולים לגרום לאינסומניה. לפי Healthline, "חרדה ודיכאון לרוב מלווים באינסומניה. למעשה, לעתים קשה לזהות מה התחיל קודם". אנשים הסובלים מחרדה או דיכאון יכולים לחוות קושי בהירדמות או קושי לישון שינה רצופה. אך גם קשיי שינה יכולים להוביל לחרדה ולדיכאון.

חשוב להקפיד על ההמלצה הרווחת ולישון לפחות 7 שעות בלילה. חוסר שינה עלול להוביל לבעיות בריאותיות נוספות, פיזיות ונפשיות. אם יש לכם נטייה להתעורר באמצע הלילה – יותר מפעם או פעמיים בלילה ושינויים באורח החיים לא עזרו לכם, כדאי לבדוק זאת מול רופא המשפחה או מומחה שינה.