הקפידו על פעילות גופנית

פעילות גופנית קצרה בכל יום עשויה לסייע בשיפור רמות הסוכר במספר דרכים. היא יכולה לעזור לרגישות לאינסולין ובסיוע לגוף בוויסות טוב יותר של רמות הסוכר. בהנחה ומשתמשים באינסולין, יש לנטר את רמות הסוכר ולוודא כי רמת האינסולין יציבה.

בנוסף, פעילות גופנית מסייעת לחמם את הגוף וההשפעות שלה לא מפסיקות לאחר האימון. ההשפעות של פעילות גופנית לטווח הארוך יותר הן בחילוף החומרים שיכול לשמור על חום הגוף אפילו שעות לאחר האימון ולסייע בשיפור רמת הכושר הגופני, הכושר המוחי ומצב הרוח.

אם מזג האוויר בחוץ מונע מכם להתאמן, השקיעו קצת אנרגיה בתוך הבית. ריקודים, קפיצות, אירובי פנימי, יוגה, טאי צ'י, טיפוס במדרגות כמה פעמים ואפילו קצת עבודת בית - כל אלה יגרמו לשרירים שלכם לפעול.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

תזונה נכונה

אנשים נוטים לאכול יותר במהלך החורף מכיוון שהם נוטים לצרוך 'מאכלי נוחות' וכך מזמינים יותר אוכל מבחוץ. מעבר לכך, הגוף עשוי לבקש יותר קלוריות כדי לסייע בהגנה מפני הקור, זוהי תגובה טבעית, רק יש להקפיד שלא לאכול יותר מדי ולהקפיד על מזון בריא. מזון מהיר וחטיפים נוטים להעניק סיפוק לטווח קצר, ולעתים קרובות משאירים אותך רעב שוב בתוך שעתיים או שלוש. ארוחות ביתיות וחטיפים טבעיים כגון מנות מדודות של פירות ואגוזים מהווים בסיס מצוין לתזונה בריאה, ללא קשר לעונה.

אגוזים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
ארוחת ביניים בריאה|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

טיפול בכפות הרגליים

עור סדוק ויבש במהלך עונת החורף, שכיח מאד. עבור סוכרתיים, תחזוק כפות הרגליים היא פעולה חשובה ויומיומית. אובדן לחות בכפות הרגליים עלול לגרום לעור להיסדק, להתקלף ואף להזדהם במהלך חודשי החורף.

לפיכך, עשו כל שביכולתכם כדי להגן על הרגליים - נעלו נעליים נוחות ומותאמות, גרביים הולמות, רצוי ללא קפלים ושמרו על יובש מזיעה אם אתם מתאמנים. מרחו קרמים על כפות הרגליים, אך לא בין הבהונות, כדי לשמור על בריאותן, והקפידו לבדוק אם יש חתכים, פצעים או אפילו נקודות יבשות. אם אתם נתקלים בנגעים כואבים בכפות הרגליים, פנו מיד לרופא שלכם כדי לתכנן את הצעדים הבאים.

מחלות חורף

מחלה, (כל מחלה), מקשה על השליטה בסוכרת. תרגישו פחות טוב, תהיו עם פחות אנרגיה, ורק כדי להחמיר את המצב, רמות הסוכר עולות לעיתים קרובות גבוהות יותר בתגובה להצטננות, ומחלה ויראלית. כדי למנוע ממחלות אלו לפגוע בערכי הסוכר שלכם, שמרו על טמפרטורת הגוף, אכלו בריא, שמרו על רמות הסוכר שלכם ועקבו אחר כל תנודה ברמות הסוכר באמצעות מד סוכר רציף ללא דקירות.

אישה שותה סודה, מים מוגזים (צילום:  Jari Hindstroem, shutterstock)
כמה שיותר נוזלים|צילום: Jari Hindstroem, shutterstock

שתיית מים

רוב האנשים נוטים לשכוח את החשיבות של שמירה על רמת נוזלים אידיאלית בגוף, במיוחד בעונת החורף כשמזג האוויר קריר ולא חם, שתיית מספיק מים, או גרסאות כמו תה או משקאות קלים לא ממותקים יכולה לסייע על שמירת הנוזלים. סוכרתיים באופן ספציפי נמצאים בסיכון גבוה יותר להתייבשות והדבר עלול להוביל לבעיות מסוכנות כמו קטו-אצידוזיס סוכרתית. לכן, מומלץ גם להיעזר במד קטונים ולוודא שרמות הסוכר מאוזנות.

פרופסור חוליו וינשטיין, מנהל יחידת מחקרי הסוכרת במרכז רפואי וולפסון ורופא סוכרת בכיר במרכז DMC לטיפול בסוכרת