רגישות לגלוטן עשויה לגרום לאי נעימות משמעותית ברמה היומיומית אצל אנשים הלוקים בה, ובטח הקרב אלה שאינם מודעים לכך שהם סובלים מרגישות. חלק מהסימפטומים לרגישות לגלוטן הם ברורים, כמו בחילה וכאבים חזקים ביותר לאחר אכילת מזון המכיל גלוטן, אך ישנם תסמינים בולטים פחות שעלולים להיות סימן לכך שאתם רגישים לגלוטן.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. סחרחורת

אם אחרי שאכלתם אתם מרגישים ערפול מוחי, דיסאוריינטציה ותחושה משונה של חוסר איזון – ייתכן שהגורם לכך הוא רגישות לגלוטן. מכיוון שסחרחורת קשורה למוח, לעתים קשה לזהות שיש לכך קשר לרגישות לגלוטן. אם אתם מרגישים סחרחורות באופן עקבי לאחר אכילת מזונות המכילים גלוטן, כדאי לבדוק את העניין.

2. כאבי בטן

אם אתם סובלים מכאבי בטן לאחר אכילת מזונות עשירים בגלוטן, ייתכן מאוד שזה סימן לכך שמדובר ברגישות. גזים, נפיחוּת, שלשולים ועצירות יכולים כולם להוות סימנים מקדימים לכך שאתם רגישים לגלוטן. לאלו הסובלים מרגישות לגלוטן -  זה יכול להזיק לדופן המעי הדק ולהוביל לבעיות בספיגת מינרלים וויטמינים מהמזון.

3. מצבי רוח משתנים

כשהגוף שלנו לא במצב טוב – זה עלול להשפיע על מצב הרוח שלנו. שינויים דרסטיים במצב הרוח יכולים לנבוע מגורמים שונים, אך לעתים הם יכולים לנבוע כתוצאה מרגישות לגלוטן.

4. כאבי ראש

אם אכלתם מזון המכיל גלוטן והתחלתם לחוש בכאב ראש כ-30 עד 60 דקות לאחר הארוחה – ייתכן שכדאי לבדוק אם מדובר ברגישות לגלוטן. כאבי הראש הללו יכולים להגיע בצורות שונות, לכן כדאי להקדיש תשומת לב למזון שאכלתם לפני.

אישה עייפה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עייפות ומצבי רוח משתנים עשויים להעיד על רגישות לגלוטן|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
עוד ב-mako בריאות
>> כך תהפכו לאנשים של בוקר ב-7 צעדים פשוטים
>> אחרי בהלת הקפה: העופרת בכל מקום
>> נמצאה הסיבה לכך שאתם שמאליים וזה לא המוח

5. גירוד בעור

כאשר למעיים יש קושי לעבד גלוטן, לעתים זה עלול לגרום לדלקת במעיים, המתבטאת גם בעור. זו הסיבה שרגישות לגלוטן מקושרת למחלות עור שונות כמו אקזמה ופסוריאזיס. אם היו לכם הרבה פריחות מגרדות בעור בזמן האחרון, ייתכן שמדובר ברגישות לגלוטן.

גירוד (צילום: Voyagerix, Shutterstock)
מגרד לכם? ייתכן שזה רגישות לגלוטן|צילום: Voyagerix, Shutterstock

6. פיברומיאלגיה

פיברומיאלגיה היא תסמונת כרונית שעלולה לגרום לכאבים רבים בשרירים, ברצועות ובגידים. רופאים ממליצים להימנע ממזונות המכילים גלוטן, שכן זה יכול לסייע להקל על התסמינים.

7. עייפות כרונית

מרגישים כל הזמן עייפים, למרות שישנתם ממש טוב? ייתכן שמדובר ברגישות לגלוטן. תשישות ועייפות כרונית הם מבין התסמינים הנפוצים לכך.

כאב בטן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כאבי בטן חוזרים הם עוד סימן לרגישות לגלוטן|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

8. רגישות ללקטוז

אם אתם רגישים ללקטוז, קיים סיכוי גבוה יותר שתהיו גם רגישים לגלוטן. ישנו סוג מסוים של סוכר המצוי במזון המכיל לקטוז, שיכול לגרום לבעיות בעיכול ועשוי להחמיר סימפטומים של רגישות לגלוטן. 

>> מהם המאכלים שגורמים לכרס? תתפלאו