טרשת נפוצה היא מחלה נוירולוגית כרונית המופיעה בדרך כלל במבוגרים צעירים. קיימות צורות שונות של המחלה ,ביניהן: טרשת התקפית-הפוגתית (RRMS) וטרשת זוחלת-משנית (SPMS). הקדמה הרפואית ומגוון הטיפולים מעניקים לחולים בצורות המחלה השונות אפשרות טובה יותר להתמודד עם המחלה. במקביל, מצטברות עדויות לכך ששינויים באורח החיים יכולים לשפר את איכות חיי המטופלים. פרופ' אריאל מילר, מנהל המרכז לטרשת נפוצה וחקר המח ומנהל היחידה לנוירו-אימונולוגיה במרכז הרפואי "כרמל", מציג 10 המלצות לשיפור הבריאות ואיכות החיים של החולים:

 
עוד על טרשת נפוצה:

>> חולים בטרשת נפוצה? בואו לבדוק אם המחלה שלכם מתקדמת
>> 8 עובדות מפתיעות על טרשת נפוצה שכדאי לדעת
>> ידעתם? טרשת נפוצה מתחילה הרבה לפני ההתפרצות הראשונה
>> "המחלה לא משנה את מי שאני מבפנים": חולים בטרשת נפוצה משתפים
>> עמית נגלר: "18 שנה הסתרתי את המחלה מהעולם, התביישתי"

לסיכום, עם התפתחות הטיפולים התרופתיים החדשניים בשנים האחרונות ומגוון רחב של פעולות בהן המטופל יכול להיות שותף פעיל לשיפור איכות החיים יש הרבה מקום לאופטימיות: "אנו עדים להתקדמות רבה בתחום הטיפול המותאם אישית,

בהתאם לסוג הטרשת הנפוצה ומידת פעילות המחלה", מציין פרופ' מילר, "חלה התקדמות גדולה בפיתוח תרופות להפחתת פעילות המחלה וכן בשימוש בתרופות להקלת הסימפטומים, דהיינו: להפחתת כאבים, לשיפור ההליכה, להקלה על עייפות, לשיפור מצב הרוח וכיוצא בזה לשיפור איכות החיים והתפקוד היום יומי. לצד כל אלה, ישנה חשיבות רבה, מעבר לשימוש בתרופה עצמה, להעצמת המטופל והגברת מעורבותו ושיתופו בהחלטות הנוגעות לבריאותו ויישום המלצות להרגלי חיים בריאים", אומר פרופ' מילר ובנימה אופטימית זו גם מסכם, המוטו שלנו: "טרשת נפוצה – יש מוצא!".



לאתר הבית לחולי טרשת נפוצה>

למידע נוסף על טרשת נפוצה היכנסו למתחם>

מוגש כשירות לציבור בחסות נוברטיס