נדבקים בקורונה עומדים בפני סיכון גבוה יותר לפתח מחלות לב וסוכרת, במיוחד בשלושת החודשים שלאחר ההדבקה. כך עולה ממחקר חדש בבריטניה שעקב אחר חצי מיליון נבדקים במשך שנה לאחר שנדבקו בנגיף.
המחקר בחן רישומי בריאות של 428,650 חולי קורונה בבריטניה בחלוקה לשלוש קטגוריות של זמן: ארבעת השבועות הראשונים לאחר ההדבקה; חמישה עד 12 שבועות לאחר ההדבקה; ו-13 עד 52 שבועות לאחר ההדבקה.
במהלך שלושת החודשים הראשונים שלאחר ההדדבקה, הסיכון לסוכרת נשאר בסביבות 27 אחוזים מעל הממוצע כחמישה עד שישה חודשים לאחר ההדבקה הראשונית. הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים כלל עלייה של פי שישה במצבי לב שאובחנו במהלך החודש הראשון לאחר ההדבקה. גם כאן הסיכון המוגבר ירד באיטיות במהלך השבועות שלאחר מכן וחזר לרמות הבסיס לאחר שלושה חודשים.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
"השימוש במאגר מידע לאומי גדול של רישומי בריאות אלקטרוניים אפשר לנו לאפיין את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולסוכרת בשלבים האקוטיים והארוכים יותר שלאחר מחלת הקורונה", אמרה החוקרת הראשית אמה רזל-פוטס. "הממצאים שלנו מרגיעים כי הסיכונים למחלות לב וכלי דם ולסוכרת יורדים תוך שנה לאחר נגיף הקורונה".
למה זה קורה?
ישנן תרופות המשמשות לטיפול בתסמיני הקורונה, בעיקר סטרואידים שלעתים מעלים את רמות הסוכר בדם. בנוסף יתכן והעלייה בסיכון קשורה לגורמים נוספים כמו משקל עודף. ד"ר אלן סטיוארט, מנתח לב-חזה ב-HCA פלורידה, טען שאנשים הסובלים מעודף משקל, תזונה לא בריאה ואינם מבצעים פעילות גופנית מספקת, שהם בין גורמי הסיכון העיקריים למחלות לב וכלי דם ולסוכרת, מייצגים גם את האוכלוסייה עם הסיבוכים החמורים ביותר של הנגיף.
"בבסיסם, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הם מצבים של דלקת כרונית", אמר סטיוארט. "מה שהמחקר הזה מראה זה שיש הרבה אנשים שנמצאים בסיכון גבוה למחלות האלו והסיכון עולה עוד יותר על ידי נגיף הקורונה". בנוסף לחיסון, אמר סטיוארט, "אנו יכולים להפחית את הסיכון לתופעות חמורות מהקורונה על ידי כך שאנשים ירדו במשקל, כי בגדול זו האוכלוסייה שנמצאת בסיכון".