מספר המחלימים מנגיף הקורונה בישראל נכון להיום (ב') אמנם עומד רק על ארבעה אנשים, אבל בעולם הוא עומד על כ-77 אלף בני אדם. ככל שמספר המחלימים עולה, כך רופאים ומדענים יכולים להבין יותר טוב אם וכיצד המחלה משפיעה על הגוף גם לאחר ההחלמה. רופאים בהונג קונג שחקרו את הגל הראשון של מטופלי קורונה ששוחררו מבית החולים לאחר שעברו החלמה מלאה מצאו כי אנשים מסוימים עלולים לסבול מנזק תמידי בתפקוד הריאות שלהם.
אמנם מדובר במחקר קטן, אך התוצאות מסקרנות ומשאירות פתח למחקרים נרחבים יותר. מתוך 12 אנשים בקבוצת המחלימים, 2-3 אנשים חוו שינויים בתפקוד הריאות שלהם. "הם מתנשמים אם הם הולכים קצת מהר מדי", הסביר במסיבת עיתונאים ד"ר אוון טסאנג טאק-יין, המנהל הרפואי של המרכז למחלות זיהומיות בהונג קונג – כך לפי דיווחים בתקשורת הסינית.
"מטופלים מסוימים עלולים לסבול מירידה של 20-30 אחוז בתפקוד הריאות, לאחר החלמה מלאה". אבל יש גם חדשות טובות - טסאנג הוסיף כי מטופלים אלה מסוגלים לבצע פעולות שדורשות סיבולת לב-ריאה, כמו שחייה, שישפרו את תפקוד הריאות שלהם עם הזמן. כלומר, ייתכן שלא מדובר בנזק בלתי הפיך. עם זאת, מסריקות שבוצעו על ידי החוקרים, נמצא בקרב תשעה מטופלים שהחלימו מהנגיף סימנים לנזק בריאות.
מסריקות CT שנעשו בחולי קורונה, נמצאה "זכוכית מט", תופעה שבה נוזלים מצטברים בריאות ונראים כמו טלאים לבנים. לפי הסריקות, ככל שהמחלה התקדמה והחמירה, כך "זכוכית המט" נעשתה בולטת יותר.
עוד על נגיף הקורונה:
>> דיווחים מדאיגים: הבריאו מהנגיף ואז חלו שוב
>> כך דרום קוריאה הצליחה להשתלט על מגיפת הקורונה
>> מומחה לבטיחות מזון: אל תקנו את המזונות האלה
עוד מוקדם לדעת האם מטופלים שהחלימו מהקורונה עשויים לסבול מנזקים משמעותיים בגוף והאם מדובר בנזק בלתי הפיך. אך בהחלט נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין כמה שיותר מוקדם כיצד המחלה משפיעה – כדי לספק טיפול מתאים גם למטופלים שהחלימו מהמחלה ועשויים להיות בסיכון לנזק בתפקוד הריאות.