השבוע חזרה מגמת העלייה בתחלואה ברמה העולמית, כנראה עקב התפשטותו הנרחבת של וריאנט BA.2, הנחשב אפילו מדבק עוד יותר מווריאנט אומיקרון. בבריטניה, שכבר היה נדמה שסיימה את גל אומיקרון, שוב מסתמנת עליה במספר הנדבקים. לאחר מספרים שוברי שיאים של נדבקים בסוף דצמבר ותחילת ינואר, שהגיעו ליותר מ-200,000 מקרים ליממה בממוצע, ירדו המספרים לקראת סוף פברואר בחזרה לרמה שהיו בה לאורך כל גל הדלתא הבריטי הארוך, בסביבות 30,000 מקרים ביממה. שלשום שוב דווח שם על קרוב ל-73,000 נדבקים. קפיצה נוספת נרשמה בדיווחי התמותה בבריטניה, ונראה שגם אלה שבים לעלות, לאחר שירדו לכל אורך חודש פברואר.
כ-15 מיליון בריטים נדבקו בקורונה מאז הסרת המגבלות בקיץ 2021, וכ-35 אלף איש מתו מקורונה בתקופה הזו, מתוך כ-163,000 אלף המתים בבריטניה מאז פרוץ המגפה.
בדנמרק נראה כי מספרי החולים יורדים, אך נתוני התמותה דווקא עולים במקביל, מה שמעמיד בספק את נתוני התחלואה. בדנמרק, שבה חיים פחות מששה מיליון תושבים, מתים בימים האחרונים יותר מ-40 איש ליממה בממוצע שבועי, והמספרים רק הולכים ועולים. יתכן שחלק מהעלייה מוסברת בשיטת הספירה הדנית הראשונית המדווחת גם על "מתים עם קורונה". כנראה רק בעוד שבועות אחדים נדע באמת כמה קורבנות גבה וריאנט אומיקרון מתושבי דנמרק, שבה אין כרגע הגבלות קורונה כלל.
הכתבה פורסמה במקור באתר מכון דוידסון לחינוך מדעי
בהונג קונג יש בשבועיים האחרונים עשרות אלפי חולים חדשים מדי יום ובמקביל זינקו גם מקרי המוות מאפס לפני פחות מחודש לכמעט 300 ביום בימים האחרונים. אמנם מעל 70 אחוז מאוכלוסיית הונג קונג קיבלה שתי מנות חיסון, אך חלק מהאנשים קיבלו את החיסון של חברת סינופארם הסינית, שנחשב פחות יעיל, ורק כרבע מהאוכלוסייה קיבלה זריקת דחף. אלה נתוני התחסנות גרועים מאוד מול אומיקרון, ואכן בתי החולים כורעים תחת העומס, עד כדי כך שגופות מתים נותרות במחלקות ליד המטופלים החיים, לאחר שחדרי המתים עלו על גדותיהם. מתחילת המגפה ועד תחילת ינואר 2022 מתו מקורונה בהונג קונג רק 213 איש. מספר המתים המעודכן להיום עומד על 3,729. אכן, כמעט כל התמותה מקורונה בהונג קונג הייתה בחודשיים האחרונים. בהונג קונג מנסים לבנות במהירות בתי חולים ארעיים בתקווה להוסיף עוד מקומות אשפוז רבים. אפילו גשר זמני חדש נבנה בין סין להונג קונג כדי להחיש את הפעילות.
גם בסין עצמה שכבר שנתיים פועלת בשיטת "אפס הדבקה" מסתמנת עליה במקרים ויתכן שיוטלו שם סגרים על מיליוני בני אדם. סין לא דיווחה על מקרי מוות מקורונה מאז אפריל 2020, אך קשה לדעת האם מדווחים שם אמת לקהילה הבינלאומית.
בישראל היו בשבוע החולף כ-6,200 מאומתים ליום בממוצע, לעומת כ-7,600 בשבוע שלפניו. קצב הירידה קטן יחסית לשבועות החולפים, ומתבטא בכך שמקדם ההדבקה עולה והגיע ל-0.87. בתוך כך נמשכות ההקלות במדינה, ותלמידים בבתי הספר לא יצטרכו עוד להיבדק פעמיים בשבוע. במספר החולים במצב קשה נראה שיש התייצבות בימים האחרונים על יותר מ-380 מאושפזים. מצבם של 184 מוגדר קריטי. 165 מאושפזים מונשמים ו-25 מחוברים למכשיר אקמו. כבר חודש מספר המחוברים לאקמו יציב יחסית, בין 24 מטופלים ל-29. מספר המתים מקורונה עמד הבוקר (ראשון) על 10,367. מספר המתים בפברואר עומד על פי הנתונים המעודכנים על 1,252. בחודש מרץ מסתמנת בינתיים ירידה. עד כה ידוע על מותם מקורונה של 125 אנשים החודש. מעל 2,100 איש מתו מקורונה בישראל מאז תחילת השנה.