ישראל מתמודדת עם עלייה בכל מדדי התחלואה כאשר מספר המאושפזים הכפיל את עצמו מתחילת החודש מ-89 ל-180 ועם זינוק של פי 3 בממוצע המקרים מתחילת החודש. ישראל כמובן לא לבד והיא מצטרפת למדינות רבות באירופה ולארה"ב שרושמות עליה דרמטית מספרי המאומתים לקורונה ובשיעורי ההדבקה. למרות שגם כמות המאושפזים במצב קשה וקריטי קפצה, רוב המדינות לא שינו את ההנחיות עדיין ממתינות להערכת ההשפעה של העלייה האחרונה.

עד כה מציינים המומחים כי כל הסימנים מראים ש-BA.4 ו-BA.5, הווריאנטים שאחראים כמעט באופן בלעדי לעלייה האחרונה, אינם גורמים למחלה חמורה יותר מהווריאנטים האחרים של האומיקרון. תת-גרסת ה-BA.5 של אומיקרון מהווה כעת יותר מ-80% מהזיהומים החדשים בפורטוגל. בגרמניה, שבה מספר האשפוזים עולה כבר יותר משבוע, אחוז המקרים המיוחסים ל-BA.5 הוכפל מתחילת החודש. מספר האשפוזים בבתי חולים בצרפת עולה לראשונה מאז תחילת אפריל ו-BA.5 גדל מ-5% ל-18% מהמקרים נכון לתחילת החודש.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

רומא איטליה (צילום: Matyas Rehak, shutterstock)
צילום: Matyas Rehak, shutterstock

עלייה באשפוזים, ירידה במקרי המוות

איטליה רושמת זינוק משמעותי עם ממוצע של 33,146 מקרים ביום בשבוע האחרון. כלל המקרים עלו ב-97 אחוז מהממוצע לפני שבועיים אך מקרי המוות ירדו ב-10 אחוזים.

בשבוע האחרון דווח בגרמניה על 42,402 מקרים בממוצע ביום. המקרים גדלו ב-54 אחוזים מהממוצע לפני שבועיים אך מקרי המוות ירדו ב-32 אחוזים.

בריטניה רשמה את העלייה השבועית הגדולה ביותר שנראתה מאז חג המולד עם מעל 40 אחוז בשבוע האחרון. העלייה מורגשת גם בבתי חולים, שבהם מספר האשפוזים היומי זינק ב-26.8 אחוזים בשבוע.

ממוצע של 62,082 מקרים ביום דווח בצרפת בשבוע האחרון. המקרים עלו ב-165 אחוז מהממוצע לפני שבועיים. מקרי המוות אף הם גדלו ב-63 אחוזים.

לאחר חמישה שבועות של ירידה בתמותה מנגיף הקורונה, מספר המתים שדווחו ברחבי העולם עלה ב-4% בשבוע שעבר, על פי ארגון הבריאות העולמי. על פי ההערכה השבועית של סוכנות הבריאות של האו"ם, שפורסמה בחמישי שעבר, מדובר על 8,700 מקרי מוות בשבוע שעבר, עם זינוק של 21% ביבשת אמריקה ועלייה של 17% במערב האוקיינוס ​​השקט.גם במזרח התיכון ודרום מזרח אסיה דיווחו על עליות של 58% ו-33% בהתאמה.

לפי הערכות מסוימות, שיעור התמותה הכללי מקורונה נמוך בשליש מזה של הקיץ שעבר ונמוך ברבע ממה שהיה בדצמבר, אבל אין לדעת האם המגמה תשתנה בקרוב בעקבות חדירה של וריאנט חדש או מגמה בלתי צפויה אחרת. "ככל שהזמן שחלף מאז שאנשים חוסנו מתארך יותר ויותר, יעילות התגובה החיסונית תפחת", אמר ד"ר אבראר קארן, רופא למחלות זיהומיות מאוניברסיטת סטנפורד. "ניתפס לא מוכנים בהמשך השנה".