מצב התחלואה בישראל ממשיך להדאיג: לפי נתוני משרד הבריאות, מספר המאומתים החדשים עומד נכון לאתמול (שלישי) על 1,400, ומתוך 8,993 חולים פעילים - 63 חולים במצב קשה. במקביל, חלה עלייה באחוז הבדיקות החיוביות שעומד על 1.76 אחוזים ומספר המאושפזים הנוכחי עומד על 147 חולים.
על רקע מספרי התחלואה הגוברים, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, מזהיר מפני שאננות וקורא לציבור להימנע מטיסות לחו"ל שאינן הכרחיות. למרות זאת, בפועל נראה שהציבור הישראלי לא מתרגש ומגיע בהמוניו לשדה התעופה.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
נשאלת השאלה: האם ההמלצות מוגזמות או שבאמת כדאי להימנע מנסיעה? פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונתרפיה באוניברסיטת בר אילן, תומך בהמלצותיו של פרופ' אש וקורא למי שיכול להימנע מטיסות בשלב זה – לא לטוס. "אני חושב שצריך להסתכל על המטרה הכללית ולזכור שהקורונה מתפשטת במהירות", אומר פרופ' כהן. "אם לא נעצור את ההתפשטות ולא נחסום את ייבוא הווריאטנים מחו"ל, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מהר מאוד שוב במצב של תחלואה משמעותית וכך גם בסגר. אני מבין את הרצון לנפוש ולבלות אבל חשוב להביא בחשבון את המשמעויות שיש לכך – גם ברמה הפרטית וגם ברמה הציבורית. כרגע, בראש סדר העדיפויות של כולנו צריכה להיות הדאגה לבריאות".
"הסיכוי להידבק בקורונה בחו"ל הוא בערך פי 20"
אם אתם עדיין מתלבטים ותוהים מה בעצם הסיכוי שלכם לחטוף קורונה דווקא במהלך טיסה לחו"ל, שימו לב לסטטיסטיקה שמציג פרופ' כהן: "אם נסתכל על התמונה הכללית, נראה שמתוך 20 – 30 אלף טסים ליום, חוזרים לארץ כ 50 – 100 חולי קורונה שמאותרים כבר בשדה. כלומר – מדובר בסה"כ ב 0.2 אחוז. עם זאת, חשוב להבהיר שכרגע הסיכוי להידבק בקורונה בארץ הוא לא גדול, ומתוך 9 מיליון תושבים מאובחנים כאלף חולים ביום (ייתכן שיש קצת יותר מאומתים כי לא בודקים כלל האוכלוסייה). לכן, בחישוב כללי אפשר לומר שהסיכוי להידבק בקורונה בחו"ל הוא בערך פי 20, ובהחלט לא כדאי להקל בכך ראש".
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
פרופ' כהן מוסיף שבאופן טבעי, הסיכוי משתנה לפי המדינה אליה נוסעים: "קיים סיווג של משרד הבריאות עבור כל מדינה - יעד ברמת סיכון מרבית/ אזהרה חמורה/ אזהרת מסע. חשוב לזכור שישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על הסיכוי להידבק במדינה כזו או אחרת – לדוגמה מספר המאומתים היומי לנפש, מספר הבדיקות המבוצעות, מספר המחוסנים, מקדם ההדבקה, צפיפות האוכלוסייה באזור בו מבקרים, תנאי תברואה, סוג הווריאנט הפוקד את האוכלוסייה וסוג ההגבלות הנהוגות במקום".
"בשורה תחתונה, אני חושב שבהחלט כדאי לשקול כל נסיעה ולטוס רק אם חייבים. צריך לזכור שהכוח לשנות את המציאות ולמנוע את התדרדרות המצב נמצא בעיקר בידינו", אומר פרופ' כהן לסיום.