לאחרונה דווח על אישה בת 40 עם מחלות רקע שנפטרה מקורונה. על פי הדיווחים, ההתדרדרות במצבה הייתה מהירה ובשלב שהיא הגיעה לבית החולים, כבר לא הייתה אפשרות להציל אותה. בעקבות זאת, הפציר פרופ' קובי אסף, מנהל המרכז לרפואה דחופה בבית החולים הדסה עין כרם בציבור הרחב לא לחכות ולפנות לבית החולים אם יש התדרדרות במצב הבריאותי.
אנשים רבים חוששים להגיע לבתי חולים בשל מגפת הקורונה מסיבות ברורות. אנחנו שומעים על בתי חולים מלאים ועל מחלקות שמלאות עד אפס מקום בחולי קורונה ומכאן מסיקים שכדאי להימנע מבית החולים. כבר לפני חודשים רופאים הבחינו בירידה בפניות גם לקופות החולים, גם אצל אנשים שזקוקים לטיפול רפואי דחוף, והכל בשל הקורונה. אך הדאגה הזו יכולה להוביל להתדרדרות במצבם של חולים, במיוחד חולי קורונה.
"אני קורא לציבור שסובל מתסמיני קורונה או מאובחן בקורונה, ונמצא בביתו - כל התדרדרות ומצוקה מחייבת פינוי לבית החולים. אל תתמהמהו ואל תשתהו בבית", אמר פרופ' אסף ל-N12. "המחלה מאופיינת בהתדרדרות מהירה", הוסיף פרופ' אסף. "בהמון מקרים שפגשנו, גילינו שהמטופלים חיכו בבית עד שהגיעו למצב קשה ואף קשה מאוד. חבל, כי המצב יוכל להיות שונה לחלוטין ואפשר להציל חיים באם נעצור את ההתדרדרות בבית החולים".
אז מתי יודעים שהגיע הזמן לפנות לבית החולים?
אם נמצאתם חיוביים לנגיף הקורונה והתסמינים שלכם מחמירים או נמשכים יותר מכמה ימים – ייתכן שתצטרכו לפנות לבית החולים.
הנה כמה סימנים חשובים שכדאי לשים לב אליהם:
- קוצר נשימה
- חום גבוה שלא חולף תוך כמה ימים
- כאבים בחזה
- שלשולים קשים
- כאבים בחזה
עוד ב-mako בריאות:
>> ההרגל המגונה שהפך למסוכן יותר בזמן הקורונה
>> התחסנה והניקה במקביל – ועוררה סערה
>> 4 מזונות מאסט לתוחלת חיים ארוכה
למי אפשר לפנות?
אם אתם בכל זאת חוששים לפנות לבית החולים הקרוב אליכם, אפשר לנסות לפנות קודם כל לרופא/ת המשפחה או למוקדים טלפוניים דחופים המופעלים על ידי קופות החולים. אפשר גם לפנות למד"א, המפעילים מערך של ניידות חירום ממוגנות.
אם חליתם בקורונה ואתם לא יודעים מה עושים מרגע קבלת התוצאות, כיצד להתנהל בבית, מתי לפנות לייעוץ רפואי ואילו תרופות צריכות להיות בבית – הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להתמודד עם התשובה החיובית לנגיף במדריך לחולה הקורונה.