ככל שמגפת הקורונה ממשיכה להתפשט, כך יותר מדענים עובדים סביב השעון כדי לחקור את הווירוס המסתורי ולהבין איך הוא פועל – במטרה למנוע את המשך ההתפשטות ומציאת טיפול מתאים. לכן בתקופה האחרונה צצים עוד ועוד מחקרים שחושפים פרטים נוספים על הנגיף.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
אחד המחקרים האחרונים בנושא הוא מחקר שנעשה במכון בונדסוואר למיקרוביולוגיה במינכן בשיתוף עם אוניברסיטאות ובתי חולים נוספים בגרמניה. לפי ממצאי המחקר, נראה שנמצא באיזה שלב של המחלה הנגיף הכי מידבק.
כדי לגלות באיזה שלב של המחלה הכי מידבקת, החוקרים ניתחו דגימות שונות שנאספו מתשעה מטופלים שנדבקו בנגיף. מדובר באנשים שביקרו בבית חולים במינכן לאבחון וטיפול – וכולם חוו תסמינים קלים. טווח הגילים שלהם נע בין צעירים לאנשים בגיל העמידה וכולם היו בריאים, כלומר לא סבלו ממחלות רקע. החוקרים ניתחו דגימות שונות שנלקחו מהם, בהן דגימות רוק, דם, שתן וצואה – שנלקחו במהלך שלבים שונים של המחלה.
"להמליץ לשחרר מוקדם יותר מבית החולים לבידוד ביתי"
בכל דגימה בדקו את נוכחות הנגיף ואם הוא מסוגל להדביק. דגימות הגרון שנלקחו מהמטופלים חשפו כי הווירוס הכי מידבק בשבוע הראשון לאחר שהאדם נדבק בו. תוצאות אלו היו אחידות ב-16.66 אחוז ממשטחי הגרון שנעשו וב-83.33 אחוז מתרביות הכיח והרוק שנלקחו. בהתאם לממצאים הללו, החוקרים למעשה ממליצים לצוותים רפואיים להימנע ממחסור במיטות בבתי חולים על ידי שחרור אנשים הביתה מוקדם יותר ממה שנוהגים – לבידוד ביתי (כלומר, לאחר עשרת הימים הראשונים מרגע ההידבקות, כשרמת פוטנציאל ההדבקה יורדת).
עוד על נגיף הקורונה:
>> חדשות מעודדות מסין: בן 100 החלים מקורונה
>> נחשף: נגיף הקורונה עבר מוטציה וכעת יש 2 זנים
>> האם מספר הנדבקים ברוסיה גבוה יותר ממה שדווח?
אמנם המחקר טרם פורסם בכתב עת מדעי, כלומר מומחים עוד לא בחנו את המחקר כדי לבדוק שהתוצאות אכן מדויקות ואמינות, אך נכון לשלב זה הוא פורסם על ידי החוקרים באופן עצמאי וזמין אונליין. למרות שמדובר במחקר קטן, מסקנותיו בהחלט ראויות לבדיקה נוספת ולמחקרים נוספים, שכן הבנת חלון הזמן הקריטי ביותר להדבקה הוא משמעותי כדי למנוע את התפשטות המחלה.