כורכום ופלפל שחור הם תבלינים נפוצים במטבח הישראלי, אך מלבד טעמם העשיר, הם גם מלאים בערכים תזונתיים ובעלי לא מעט תכונות בריאותיות שהוכחו במחקרים. הכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, הוא בעל תכונות נוגדות חמצון, אנטיספטיות, אנטי פטרייתיות ואנטי דלקתיות. לפלפל שחור תכונות המסייעות לשפר בעיות בעיכול, לעורר מטבוליזם, לווסת אותות עצביים ולשלוט בעודף משקל. הבעיה היא שרק מעט כורכומין נכנס למחזור הדם שלנו כשאנחנו צורכים כורכום – וכאן הפלפל השחור נכנס לתמונה והופך את החיבור ביניהם לשילוב בריאותי מנצח.
מחקרים מצאו שפיפרין, מרכיב המצוי בפלפל שחור, משפר את הפעילות הביולוגית של הכורכומין (המרכיב בכורכום) ומגביר את השפעתו. והדבר הכי טוב בעניין: אין תופעות לוואי לצריכת כורכום ופלפל שחור. ניתן להשתמש בשני המרכיבים בדרכים שונות ובתבשילים שונים. כיוון שמדובר בשילוב מנצח, ניתן למצוא בחנויות הטבע תוספי תזונה שמכילים כורכום ופיפרין, אך גם שימוש ביתי בתבלינים יכול לעשות את העבודה.
1. לשיכוך כאבים
התכונות האנטי-דלקתיות של הכורכום מסייעות לשיכוך כאבים ולהתמודדות עם זיהומים. במצבים רפואיים כמו דלקת מפרקים, כורכום יכול לסייע לשכך כאבים ופלפל שחור יכול להעצים את ההשפעה הזו. פיפרין מפעיל את הקולטנים בתאי הגוף ומזרז את פעילות המערכת החיסונית. לכן כורכום ופלפל שחור יכולים להיות יעילים לכאבים כרוניים.
2. לחולי סוכרת
בעיות בלב ובכלי הדם הן מבין הסיבוכים הנפוצים של מחלת הסוכרת. ישנם חוקרים הטוענים כי כורכומין ופיפרין מפחיתים את העקה החמצונית, מצב שבו ישנה כמות גדולה של רדיקלים חופשיים בגוף, שיכול לגרום לפגיעה בכלי הדם.
3. לשליטה בעודף משקל
אם אתם מנסים לרדת במשקל, כורכום ופלפל שחור יכולים לסייע לכם להתקדם לעבר היעד שלכם. הוסיפו כורכום, פלפל שחור וג'ינג'ר לכוס מים פושרים ושתו מוקדם בבוקר. זה אמנם לא יהיה הכי טעים, אבל זה יכול לסייע לשפר את המטבוליזם ולשרוף שומן. זה לא יחולל נסים, אבל בהחלט יכול לעזור קצת. פלפל שחור וג'ינג'ר מפחיתים עמידות לאינסולין (שיכולה להוביל למצב של טרום-סוכרת) ומפחיתים דלקות. לכן כשמשלבים אותם יחדיו הם יכולים לסייע בשריפת שומן.
>> 10 הרגלים היגיינים שאתם חייבים להיפטר מהם
>> הולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם? תקראו את זה
>> בפעם הראשונה בעולם: השתלת פין מלאה
4. להפחתת דלקות
כאמור, לכורכום ולפלפל שחור יש תכונות אנטי-דלקתיות. לרוב משתמשים בכורכום לטיפול ואף למניעת דלקת מפרקים.
5. למניעת סרטן
מחקרים רבים הראו כי כורכומין יכול להפחית סיכון למחלת הסרטן. חוקרים גם הצליחו להוכיח כי כורכומין מסוגל לדכא תאים סרטניים, בייחוד בסרטן השד, סרטן הקיבה, סרטן המעי הגס וסרטן הדם. בהודו הכורכום הוא חלק בלתי נפרד מהתזונה המקומית ואכן שכיחות המחלה שם היא נמוכה יותר בהשוואה למדינות מערביות.