בכל בוקר ירדן לסרי מצחצחת שיניים, שוטפת פנים, ושותה כוס אחת של שתן. ליתר דיוק, השתן הראשון שלה מהבוקר, שעשתה מבעוד מועד לתוך כוס. בשלב הבא, היא מצלמת סרטון לטיקטוק שבו רואים את שיגרת הבוקר השנויה במחלוקת, והוא, כמובן, גורר אלפי צפיות ומאות תגובות ושיתופים. כוכבת אתר התוכן למבוגרים "אונליפאנס", אומנם מפרסמת את הסרטון שלה בגאווה, אבל הגולשים פחות מתחברים. "היא דוחה", כתב אחד. "זה הדבר הכי מגעיל שראיתי", כתב שני.
"בכל יום אני שותה את השתן שלי", סיפרה לסרי השבוע בראיון ל-mako על ההרגל. "זה נקרא 'תרפיית שתן', שיטת טיפול שהגיעה מהיוגה ומהבודהיזם, שמרפא על ידי שתיית שתן. אנשים מכל העולם עושים את זה כבר שנים".
היא לא המציאה את השיטה - כזכור, הייתה זו צופית גרנט שהרימה לא מעט גבות אי שם בשנות ה-90 כשהחליטה לשתות שתן בשידור חי. ויש עוד דוגמאות מהארץ והעולם. רופאים, למקרה שתהיתם, ממש לא מתלהבים מהעניין.
"בהחלט לא אקט רצוי"
"שימוש עצמי בשתן איננו מומלץ על ידי רופאים ולא נבדק מחקרית", מבהיר פרופ' אמנון להד, מומחה לרפואת המשפחה של הכללית במחוז ירושלים. לדבריו, אף שבאופן כללי שתן של אדם בריא הוא נוזל סטרילי, ובתנאי שטח הוא אף יכול לשמש לטובת ניקוי פצעים, שתייתו תכניס בחזרה לגוף את אותם החומרים שהכליות כה מתאמצות לסנן החוצה. "מדובר בחומרים מזיקים, במלחים עודפים ואף ברעלנים, שהחזרתם לגוף גורמת עקה נוספת לכליות. אדם צעיר ובריא אולי יכול להתמודד עם זה, אבל זה בהחלט לא אקט רצוי, ולאנשים שסובלים מירידה בתפקוד הכליה, למשל, הוא עלול להזיק".
עוד מדגיש הפרופ' כי בימי החורף חשוב להקפיד לשתות מים, שהם, לעומת שתן, נוזל חשוב וחיוני לבריאות ולקיום. "מוטב שכל מי שממליץ על 'טיפולים' מהסוג הזה יחפש מחקר מבוקר המצביע על יתרון לפני שהוא מטעה אנשים ואף מסכן אותם".