בכל שיחת מסדרון אפשר לשמוע לאחרונה נשים שמדברות לאחרונה על השיער שלהן. "החולצה שלי מתמלאת שיערות, זה פשוט נורא", מתוודה שרון (שם בדוי), 40 מהרצליה ומספרת כי היא סובלת מנשירת שיער. אז מה גורם לתופעה המטרידה הזאת דווקא עכשיו? ובכן, לפי ד"ר אלכס גניזבורג, מומחה לרפואת עור, מדובר בעניין שכיח ומוכר שמתרחש בעיקר בעונת הסתיו ולקראתה. "שינויי מזג האוויר בתקופה זו גורמים לשינויים הורמונליים בקרב נשים. בפועל, זה גורם לגוף שלהן להפריש יותר טסטוסטרון, מה שמוביל לנשירת שיער מוגברת".
המצב הלא סימפתי הזה, מתרחש לדבריו בכל שנה, בעיקר בין ספטמבר לנובמבר, ויש לכך גם הסבר. "נשים חוות בתקופה הזאת הפרשה מוגברת של הורמון בשם טסטוסטרון, ובפועל זה גורם ליותר נשירה. למעשה, המרפאות מלאות בנשים שמוטרדות מהתופעה, אבל לרוב מדובר במשהו טבעי ולא מדאיג. זה קורה בכל שנה מחדש ותמיד נשים מופתעות מכך כי הזיכרון שלהן קצר. כמעט כל אישה שתשאלו אותה עכשיו אם היא סובלת מהתופעה תענה בחיוב".
מתי צריך לדאוג?
ד"ר גינזבורג מסביר שמאה שיערות שנושרות ביום הן עניין תקין. "נשים רבות חופפות את השיער אחת לכמה ימים ואז מופתעות מכך שבמקלחת הן רואות הרבה שיער, אבל הסיבה לכך היא שהשיער נושר בכל מקרה ובמקלחת הן פשוט יכולות להבחין בכך טוב יותר כי זרם המים משפיע. לכן, דווקא נשים שחופפות בכל יום נתקלות בפחות שיער במקלחת, כי השיער שנושר באותו היום יורד עם החפיפה ואז לא מצטברת כמות.
בכל אופן, מה שחשוב לדעת, לדבריו, זה שכדי לאבחן נשירת שיער מדאיגה צריך לבחון את מצב הכרית בבוקר ולא את השיער במקלחת או על המברשת. "אם רואים יחסית הרבה שיערות על הכרית, כלומר מעל שש, והנשירה נמשכת, כדאי לגשת להיבדק אצל רופא עור, או לבצע בדיקות דם לאיתור חוסרים כמו ברזל או B12. אפשר לבקש הפנייה מרופא העור או בשלב ראשון מרופא המשפחה".