מתכון מנצח לערב החג, אחד שתמיד מתאים וכולם אוהבים מקטן ועד גדול. מנה פשוט טעימה שאי אפשר לטעות איתה. הסוד לשוקיים עסיסיים במיוחד הוא מרינדה טובה והשרייה לאורך זמן שיוצרים תחושה מקורמלת. אגב, אפשר לשנות את המנה לכל תוספת של ירקות שורש מתאימים וכך לגוון אפילו יותר!
2 בצלים
6-8 שוקי עוף ללא אנטיביוטיקה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
למרינדה:
- 2 כפות גריל עוף
- רבע כוס שמן
- רבע כוס סילאן שופרסל green
- כף דבש אורגני green
- 2 כפות סויה שופרסל green
- רבע כוס טריאקי
- כף סוכר חום שופרסל green
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- רבע כוס מים רותחים
לקישוט:
שומשום
מערבבים את חומרי המרינדה, שמים את השוקיים ומשרים לפחות חצי שעה. אפשר כמה שעות במקרר או לילה שלם - זה יתן צבע וטעם מעולה
אחרי ההשריה מכינים את התוספות לשוקיים, פורסים את הבצלים ושמים בתבנית
מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה 11 דקות, מסננים ושמים בתבנית
מרססים שמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל מעל את השוקיים שהשרנו. מקשטים במעט שומשום
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 50 דקות
מוציאים ומגישים, בתאבון.