- 5 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד
קרם וניל:
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 2 אינסטנט פודינג וניל
- כף אבקת סוכר
- 2 כוסות חלב
ציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 מ"ל חלב קוקוס %green 26
מקציפים ביצים חצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ויפה עוצרים מוסיפים את הפודינג שוקולד ומערבלים עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה
משמנים תבנית 26 עגולה מתפרקת ושופכים את הבלילה לתוך התבנית
אופיםעשרים וחמש דקות על מצב טורבו בתנור חם שחומם מראש ל-170 מעלות – למי שאין טורבו (תנור ישן) ויש רק מצב אפיה רגילה אז עוד 10–5 דקות אפייה כי לוקח טיפה יותר זמן להאפות ברגיל. כאשר העוגה יוצאת היא גבוהה ותפוחה אבל לא לדאוג היא צונחת אחרי צינון של כמה דקות
מכינים קרם וניל: שמים את כל מרכיבים בקערת המיקסר מערבבים ידנית קלות ואז מפעילים את המיקסר ככה זה מבטיח לנו הקצפה מהירה ואחידה
מערבלים עד שמקבלים קרם יציב
את הקרם מעבירים לתבנית עם תחתית השוקולד שהתקררה. משטחים את הקרם בעזרת פלטה ומכניסים את העוגה להקפאה חצי שעה. אחרי חצי שעה מכינים את הגנאש
לגנאש: שמים הכל בקערה מכניסים למיקרו מוציאים נותנים מנוחה של דקה ואחכ מערבבים הכל עד שמקבלים גנאש זוהר אחיד ויפה
שופכים מעל הקרם מזיזים את התבנית מצד לצד שהגנאש יכסה את כל העוגה. ומקפיאים את העוגה לעוד 3 וחצי שעות והעוגה מוכנה.
הערות:
- לפני שתשאלו – למה קרם קוקוס ולא שמנת מתוקה, אז הקוקוס עושה טעם מיוחד לגנאש, הוא קליל יותר ומתקשה מהר יותר! וכן אפשר במקום חלב קוקוס שמנת מתוקה אני אישית אוהבת עם קרם קוקוס!
- אני ממליצה להוציא את העוגהמהמקפיא שעה לפני ההגשה